Elisan 5G-verkko avautui Parikkalaan

Elisa on laajentanut kattavaa 5G-verkkoaan Parikkalaan. Uusi mobiiliverkko tuo kunnan asukkaille lisää verkonkäytön kapasiteettia sekä entistä nopeamman mobiiliyhteyden.

5G on Parikkalassa ensimmäisenä saatavilla muun muassa Kangaskylän alueella.

─ Jatkamme mobiiliverkon kehittämistä Itä-Suomessa, ja on upea juttu avata uuden sukupolven mobiiliverkko nyt myös Parikkalaan. Suomalaiset hoitavat entistä enemmän päivittäisiä asioita mobiiliverkossa, ja laadukkaiden yhteyksien tuominen kaikkialle Suomeen on meille tärkeä asia. Moni käyttää nykyään mobiiliverkkoa myös kodin nettiyhteytenä, ja tähän tarkoitukseen 5G sopii erinomaisen hyvin, kertoo Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Hanna Niiranen.

5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, eli verkkoon mahtuu huomattavasti aiempaa enemmän käyttäjiä. Lisäksi 5G-verkko tuo käyttäjilleen entistä nopeammat mobiiliyhteydet ja on edeltäjiään 3G:tä ja 4G:tä energiatehokkaampi.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G-verkon käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella laite ja liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Elisan 5G-verkko kattaa 90 % suomalaisten asuinpaikoista 248 paikkakunnalla. Kaikki Elisan 5G-verkon peittoalueet löytyvät Elisan kuuluvuuskartalta. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista.

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2022 oli 2,1 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 600 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi