Elisan 5G-verkko avautui Ranualle – ilahduttaa myös alueen yrittäjiä ja matkailijoita

Elisan 5G-verkko on jälleen laajentunut Lapin maakunnassa. Uuden sukupolven mobiiliverkko palvelee nyt Ranualla, jossa 5G on saatavilla kunnan keskustan alueella. Alueen kehittyvistä mobiiliyhteyksistä hyötyvät niin kunnan asukkaat kuin matkailijatkin.

– Yksi 5G-verkon eduista on, että kapasiteettia riittää kaikille – verkkoon siis mahtuu merkittävästi enemmän käyttäjiä kuin esimerkiksi 4G-verkkoon. Samalla kun iso osa käyttäjistä siirtyy 5G-verkkoon, myös 4G-verkkoon vapautuu kaistaa. Lopputulemana mobiiliyhteys ja digitaaliset palvelut toimivat aiempaa sujuvammin ja nyt myös Ranualla päästään nauttimaan näistä hyödyistä, kuvailee Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola.

Entistä nopeamman ja luotettavamman mobiiliverkon laajenemista Ranualle on jo odotettu.

– Ranua on rohkeasti uudistuva ja virkeä kunta, jossa aktiivinen ja kasvava elinkeinoelämä näyttelee isoa roolia. Nopea 5G-verkko onkin varsin tervetullut Ranualle ja se palvelee alueen asukkaita, yrityksiä sekä matkailijoita. Viime vuosina suomalaiset ovat oppineet yhdistämään kotimaanmatkailun ja työnteon yleistyneen etätyön kautta. Kun matkakohteesta löytyy asianmukaiset yhteydet työskentelyyn, on kynnys reissuun lähtemiselle entistä matalampi, kertoo Ranuan kunnanjohtaja Tuomas Aikkila.

5G-verkko tuo kuluttajien ja yritysten käyttöön aiempaa merkittävästi nopeammat mobiiliyhteydet, ja verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen. Näin verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita huomattavasti aiempaa enemmän.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Kaikki Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:n käytöstä löydät osoitteesta www.elisa.fi/5g

 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi