Elisan 5G-verkko avautui Somerolle

Elisan 5G-verkko jatkaa laajenemistaan Varsinais-Suomessa ja avautuu nyt Somerolle. Kaikkiaan Elisan 5G on saatavilla 202 paikkakunnalla Suomessa.

5G-verkko palvelee laajasti eri puolilla Someroa: nopea verkko yltää muun muassa Lamminniemen, Kirkonmäen, Härkälän, Joensuun, Ruunalan, Jaatilan, Kaislarannan, Rankkulan, Suonkulman ja Kääntelän alueille.

– On mahtava juttu, että Somerolla päästään nyt nauttimaan kattavasta uuden sukupolven mobiiliverkosta. 5G on ollut suosittu valinta kodin nettiyhteydeksi ympäri Suomea. Lisäksi 5G palvelee nykypäivänä hyvin myös liikkuvaa työntekijää, kun se löytyy jo yli 200 paikkakunnalta, kommentoi Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen.

– Etätyö ja palveluiden digitalisoituminen ovat yrittäjille voimakkaita ajureita liiketoiminnan kehittämisessä ja korona-aika on osaltaan vauhdittanut tätä kehitystä. Tämä lisää vaatimuksia nopeille ja luotettaville mobiiliyhteyksille, kun työtä tehdään entistä useammin monipaikkaisesti tai jopa tien päältä. 5G tuo lisää mahdollisuuksia virtuaalisten kohtaamisten hyödyntämiseen niin asiakkaiden, kumppaneiden kuin henkilöstönkin kanssa, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter kertoo.

5G-verkko tuo kuluttajien ja yritysten käyttöön aiempaa merkittävästi nopeammat mobiiliyhteydet, ja verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen. Näin verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita huomattavasti aiempaa enemmän.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Kaikki Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:n käytöstä löydät osoitteesta www.elisa.fi/5g

 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi