Elisan 5G-verkko Etelä-Suomessa laajenee – nyt 5G avautui Hyvinkäälle

Elisa on laajentanut jälleen 5G-verkkoaan Etelä-Suomessa, nyt Hyvinkäälle. Hyvinkäällä verkkoa on rakennettu muun muassa keskustan ja Hakalanmäen alueille, ja sitä laajennetaan vielä kuluvan kevään aikana.

Hyvinkää on järjestyksessään jo 19. paikkakunta, jonne Elisa laajentaa 5G-verkkoaan Suomessa. Hyvinkäällä verkon rakentamisen ensimmäinen vaihe saatiin päätökseen tällä viikolla, ja laajentuminen jatkuu vielä kuluvan kevään aikana. Alkuun 5G on saatavilla kaupungin keskustan lisäksi muun muassa Hakalassa ja Hakalanmäellä, Paavolassa, Valverossa ja Sahanmäellä. Kevään aikana 5G-verkkoa laajennetaan vielä muun muassa Pilvenmäen, Veikkarin ja Hiiltomon alueille.

Hyvinkäälle 5G-verkkoa on rakennettu keskustan lisäksi erityisesti alueille, jossa on paljon pientaloasutusta, sillä uusi mobiiliteknologia sopii hyvin myös kodin nettiyhteydeksi. Elisan 5G Kotinetti on palvelu, joka toimii perinteisen kuituyhteyden tapaan, mutta käyttäen nopeaa 5G-verkkoa.

– 5G:n hyödyntäminen kodin nettiyhteytenä on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi silloin, jos perheessä käytetään paljon tietoliikennepalveluita. Se voi tarkoittaa esimerkiksi pelaamista, videoneuvotteluja ja isojen tiedostojen lataamista yhtä aikaa. 5G mahdollistaa jopa kymmenen kertaa aiempia mobiiliteknologioita nopeammat yhteydet, kertoo Elisan Uudenmaan alueen aluejohtaja Sanna Sarpila.

Uudenmaan yrittäjien toimitusjohtaja Petri Graeffe näkee, että 5G tuo uudenlaisia mahdollisuuksia myös alueen yrityksille.

– Hyvinkäällä on paljon yritystoimintaa, joka hyötyy uudesta 5G-teknologiasta. Nopeammat ja luotettavammat tietoliikenneyhteydet ovat luonnollisesti osa tätä, mutta samaan aikaan 5G avaa liki rajattomat mahdollisuudet uudenlaisten mobiilipalveluiden kehittämiseen. Oman yrityksen 5G-polun saa helposti alkuun esimerkiksi osallistumalla 5G-aiheisiin tietoiskuihin tai webinaareihin.

Elisa on avannut 5G-verkkoja tähän mennessä Helsinkiin, Espooseen, Tampereelle, Vantaalle, Ouluun, Turkuun, Jyväskylään, Lahteen, Kuopioon, Poriin, Kouvolaan, Joensuuhun, Vaasaan, Seinäjoelle, Hyvinkäälle, Raumalle, Raisioon, Heinolaan ja Kuusamoon. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa toi ensimmäisenä operaattorina myyntiin 5G-päätelaitteet ja liittymät keväällä 2019, ja myy tällä hetkellä asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä 300 Mbps, 600 Mbps- ja 1 Gbps-nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj