Elisan 5G-verkko jo 25 paikkakunnalla – laajeni nyt Iisalmeen

Iisalmessa verkko kattaa kaupungin keskustan pohjoispuolen, muun muassa Kankaan, Parkatin, Makkaralahden ja Pitkälahden alueet.

Elisa on ensimmäinen operaattori, joka avaa 5G-verkon Iisalmeen. Pohjois-Savossa Elisan 5G-verkko on jo Kuopiossa ja nyt verkkoa laajennetaan alueen toiseen suurempaan kaupunkiin. Iisalmessa verkko sijaitsee keskustassa, jossa se kattaa muun muassa Iisalmen sairaalan alueen. Lisäksi verkko yltää Kankaan, Parkatin, Makkaralahden, Linjamaan, Pitkälahden, Lintukylän ja Kirkonsalmen alueille.

Iisalmi on jo 25.paikkakunta, jonne Elisa laajentaa 5G-verkkoaan. Verkon alueella asuu yli 850 000 suomalaista.
– Olemme laajentaneet verkkoa nopeasti, koska haluamme, että mahdollisimman moni suomalainen kuluttaja ja myös yritys saa 5G:n hyödyt käyttöönsä. 5G:n nopeus, suuri kapasiteetti ja lyhyt viive tuovat uudenlaisia mahdollisuuksia niin koteihin kuin työpaikoille, Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Ari Punkkinen kertoo.

Kuluttajille 5G näyttäytyy vielä tässä vaiheessa ennen kaikkea nopeampana tapana surfata netissä, ladata isoja tiedostoja, pelata verkkopelejä ja käyttää viihdepalveluja. 5G:n edetessä yhä useampi mobiilipalvelu tulee hyödyntämään 5G:n tarjoamia mahdollisuuksia. Tämä on ollut varsinkin kaupungeille, kunnille ja yrityksille kiinnostava näkökulma.

– Se, miten 5G:tä voidaan hyödyntää terveydenhuollossa, liikenteessä tai vaikka oppilaitoksissa on kiinnostava kysymys, jota voimme nyt Iisalmessakin lähteä tutkimaan. On tärkeä saada teknologia hyödyttämään ihmisiä ja kaupunkilaisten tarpeita, Iisalmen kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen sanoo.

Elisan kattava 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Vaasassa, Seinäjoella, Hyvinkäällä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kangasalalla, Iisalmessa, Raisiossa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj