Elisan 5G-verkko jo 41 paikkakunnalla – nyt verkko avautui Mikkeliin

Elisan 5G-verkko laajeni Mikkeliin. Verkko kattaa alkuvaiheessa kaupungin keskustaa sekä useita muita kaupunginosia. Elisan 5G-verkon alueella asuu jo 30 % suomalaisista.

Elisan 5G-verkosta pääsee Mikkelissä käyttämään kaupungin keskustassa ja muun muassa Tuppuralan, Rouhialan, Urpolan ja Visulahden alueilla. Syyskuun aikana verkko laajenee lisäksi Launialaan ja Lähemäelle. Mikkelin 5G-verkko on ensimmäinen Etelä-Savon alueella.

– Uuden teknologian valjastaminen ihmisten hyödyksi on meille ensiarvoisen tärkeää. Nopeammat tietoliikenneyhteydet tuovat jo itsessään hyvää mikkeliläisille, mutta 5G:n hyötykäyttäminen kaupunkilaisille tarjottavissa palveluissa esimerkiksi terveydenhuollon ja koulutuksen saralla tarjoaa myös kiinnostavia mahdollisuuksia, Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen arvioi.

Kaupungit ja kunnat ovat olleen tärkeässä roolissa uuden teknologian käyttöönotossa. Erinomaisia kokeiluja 5G:n käytöstä etäopetuksen tukena on jo käynnissä muun muassa Helsingissä ja Turussa.

Elisan 5G-verkon nopean laajenemisen myötä uusi teknologia on yhä useamman saatavilla. Jo 30 % suomalaisista, eli yli 1,6 miljoonaa asuu Elisan 5G-verkon alueella. 5G-yhteys on saatavilla myös kotikäyttöön. Elisa 5G Kotinetti toimii kuten kiinteä yhteys, mutta käyttää 5G-verkkoa.

– Mikkelissä 5G-verkkomme laajenee keskustan lisäksi kaupunginosiin, jossa on paljon pientaloasutusta. Tämä mahdollistaa 5G:n käyttämisen kiinteän yhteyden tavoin, mutta ilman kaapelitöitä. Kotiin saatavan 5G-yhteyden nopeus on jopa gigan luokkaa, Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Ari Punkkinen kertoo.

Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Mikkelissä, Kotkassa, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Kangasalalla, Riihimäellä, Raahessa, Raisiossa, Hollolassa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa, Kauniaisissa ja Siuntiossa. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.
 

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj