Elisan 5G-verkko jo yli 60 paikkakunnalla Suomessa – nyt verkko avautui Hartolaan

Elisan 5G-verkko on avautunut Hartolaan, jossa verkko kattaa aluksi keskustan aluetta.

Hartola on jo 64.paikkakunta, jonne Elisa on avannut 5G-verkon. Kokonaisuudessaan verkon alueella asuu jo yli 1,8 miljoonaa suomalaista.

5G mahdollistaa aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet ja käytännössä ruuhkattoman verkon. Uusi teknologia tuo mahdollisuuden tehdä mobiililaitteilla asioita, jotka aiemmin vaativat kiinteän yhteyden, kuten ladata suuria tiedostoja, pelata pelejä ja käyttää viihde- ja videoneuvottelupalveluja erinomaisella kuvan- ja äänenlaadulla. 5G:n saa myös kodin tai yrityksen toimitilan ensisijaiseksi tietoliikenneyhteydeksi.

– 5G mahdollistaa erittäin nopean yhteyden kotiin tai pienen yrityksen liiketilaan, jolloin samaa liittymää voi käyttää useampi henkilö yhtä aikaa laadun kärsimättä. Nopea yhteys tuo sujuvuutta arkeen, erityisesti nyt poikkeusoloissa, kun yhteyttä asiakkaisiin, ystäviin ja sukulaisiin pidetään entistä enemmän videoyhteyksien avulla, Elisan Hämeen alueen aluejohtaja Kalle Lehtinen sanoo.

Elisan 5G-verkko palvelee Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Kotkassa, Porvoossa, Mikkelissä, Kokkolassa, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Kirkkonummella, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Nokialla, Ylöjärvellä, Savonlinnassa, Kangasalalla, Riihimäellä, Raaseporissa, Raahessa, Raisiossa, Lempäälässä, Hollolassa, Sipoossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Mäntsälässä, Kemissä, Jämsässä, Liedossa, Pirkkalassa, Naantalissa, Heinolassa, Orimattilassa, Kuusamossa, Sotkamossa, Muuramessa, Kauniaisissa, Iitissä, Kittilässä, Siuntiossa, Savitaipaleella, Kolarissa ja Nilsiässä.

Elisa tarjoaa jo kymmeniä erilaisia 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.
Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj