Elisan 5G-verkko Koskelle (Tl) ja Kustaviin – Varsinais-Suomessa jo neljä viidestä asukkaasta 5G-verkon alueella

Elisan 5G-verkko on avautunut Varsinais-Suomessa Koskelle ja Kustaviin. Suomen kattavin 5G-verkko on nyt saatavilla 216 paikkakunnalla ja kattaa yli 85 % suomalaisista.

Koskella 5G-verkko kattaa alkuun keskustan alueen sekä Turuntien varrella olevia Vähä-Sorvaston ja Seljänkulman alueita. Kustavissa 5G-palvelee ensimmäisenä Viherlahden ja Johteenkulman seudulla.

Entistä luotettavimmista mobiiliyhteyksistä hyötyvät niin alueen asukkaat kuin matkailijatkin. Jo joka neljäs Varsinais-Suomen asukas on 5G-verkon piirissä.

─ Kuluttajille 5G:n nopeus ja verkon ruuhkattomuus ovat tällä hetkellä ne näkyvimmät asiat. 5G:n keskimääräisetkin nopeudet liikkuvat useissa sadoissa megoissa, mikä mahdollistaa vaikkapa kokonaisten tv-sarjojen latautumisen hetkessä. Entistä kyvykkäämmästä mobiiliverkosta hyötyvät myös yritykset, organisaatiot ja kunnat, kun yhä useammat palvelut siirtyvät digiympäristöön, kertoo Juha Laukkanen, Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja.

─ Kustavi on kehittyvä saaristokunta ja meille on tärkeää tarjota hyvät palvelut asukkaille, vapaa-ajanasukkaille sekä matkailijoille. Nyt alueen etätyöskentelymahdollisuudet paranevat entisestään, kun kuntaan saadaan valokuituverkon verkon lisäksi nopea 5G-mobiiliverkko. Lisääntyvästä mobiiliverkon kaistasta on iloa myös matkailijoille kesän sesonkiaikana, sanoo Kustavin kunnanjohtaja Rauno Peltola.

5G-verkko tuo kuluttajien ja yritysten käyttöön aiempaa merkittävästi nopeammat mobiiliyhteydet, ja verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen. Näin verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita huomattavasti aiempaa enemmän. 5G-verkko on myös edeltäjiään 3G:tä ja 4G:tä energiatehokkaampi.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Kaikki Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan kuuluvuuskartalta. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista.

 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi