Elisan 5G-verkko laajenee Isoonkyröön, Pyhäjoelle, Merijärvelle ja Kärsämäelle

Elisan 5G-verkko on avattu Etelä-Pohjanmaalla Isoonkyröön ja Pohjois-Pohjanmaalla Pyhäjoelle, Merijärvelle ja Kärsämäelle. 5G-verkko palvelee jo 146 paikkakunnalla Suomessa.

Ensimmäisenä 5G-verkko on saatavilla Isonkyrön, Pyhäjoen, Merijärven ja Kärsämäen keskustojen alueella. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 70 % suomalaisista.

– Jo yli kaksi kolmasosaa suomalaisista asuu Elisan 5G-verkon alueella. Mobiilidatan käyttö kasvaa vauhdilla, ja erityisesti 5G-verkossa dataa käytetään moninkertaisesti vuoden takaiseen verrattuna. Tällä vauhdilla parin vuoden sisällä suomalaiset käyttävät 5G-verkkoa jo enemmän kuin 4G-verkkoa. Nopean mobiiliverkon lisäksi 5G tarjoaa yrityksille mahdollisuuden kehittää liiketoimintaansa uuden teknologian avulla, sanoo Elisan Pohjanmaan aluejohtaja Niklas Granholm.

– On hienoa, että 5G-verkko laajenee nyt Isonkyrön alueelle. Digitaalinen kehitys ja siitä johtuva kasvava tiedonsiirron tarve on yksi merkittävistä kehitystrendeistä. Nopeat verkkoyhteydet mahdollistavat yhä paremmin etätyöskentelyn ja parantavat yrityksien toimintaedellytyksiä alueellamme, sanoo Isonkyrön kunnanjohtaja Tero Kankaanpää.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet, ja sen kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen. Näin verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita huomattavasti aiempaa enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj