Elisan 5G-verkko laajenee Itä-Suomessa Juukaan, Luumäelle, Mäntyharjulle, Rautalammille ja Ruokolahdelle

Useampi Itä-Suomen paikkakunta pääsee Elisan 5G-verkon piiriin, kun verkko laajenee Juukaan, Luumäelle, Mäntyharjulle, Rautalammille ja Ruokolahdelle.  Elisan 5G on nyt saatavilla yhteensä 207 paikkakunnalla Suomessa.

5G-verkko palvelee ensimmäisenä näiden kuntien keskustojen alueella. Mäntyharjulla 5G:n kuuluvuus yltää lisäksi myös Simunan, Poitin, Halla-ahon ja Uusikorven alueille. Entistä luotettavimmista ja nopeammista mobiiliyhteyksistä hyötyvät sekä alueen asukkaat että yrittäjät.

– Elisan 5G-verkko ulottuu nyt jo varsin moneen Itä-Suomen kuntaan ja kaikista suomalaisista yli 80 % asuu 5G-verkon alueella. Kokemuksemme mukaan asiakkaat ovat tyytyväisempiä uudemmissa ja nopeammissa verkoissa, kun näitä verrataan vähitellen poistuviin 3G- ja kupariyhteyksiin. 5G-verkko lisää digitaalisen arjen sujuvuutta ja on aiempia mobiiliverkon sukupolvia luotettavampi toiminnaltaan, kertoo Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Hanna Niiranen.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

5G-verkko tuo kuluttajien ja yritysten käyttöön aiempaa merkittävästi nopeammat mobiiliyhteydet, ja verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen. Näin verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita huomattavasti aiempaa enemmän.

Kaikki Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:n käytöstä löydät osoitteesta www.elisa.fi/5g

 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi