Elisan 5G-verkko laajenee nopeasti – nyt 5G avautui Vimpeliin, Mänttä-Vilppulaan ja Uuteenkaupunkiin

Elisan 5G-verkkoa on laajennettu kesän aikana runsaasti ja jo yli 60 % suomalaisista asuu verkon alueella. Nyt 5G palvelee myös Vimpelissä, Mänttä-Vilppulassa ja Uudessakaupungissa. 

Elisa jatkaa 5G-verkkonsa nopeaa laajentamista ja nyt verkko avautui Vimpeliin, Mänttä-Vilppulaan ja Uuteenkaupunkiin. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkkoa käytetään jo 117 paikkakunnalla Suomessa. 

Vimpelissä verkkoa on rakennettu kunnan keskustan alueelle. 

Mänttä-Vilppulassa verkko palvelee keskustan alueella sekä Kukkarokivessä ja Vilppulassa. Myöhemmin syksyn aikana verkkoon liitetään Koskelan aluetta. 

Uudessakaupungissa verkko palvelee keskustan alueella, Ruokolassa ja siitä pohjoiseen autotehtaan suuntaan, Ketunkalliolla, Sannossa ja Sorvakossa. Loppuvuoden aikana verkkoa laajennetaan vielä runsaasti, muun muassa Santtion, Ruokolan, Pietolan ja Kukonmäen alueille. 

– Nyt kun selvä enemmistö suomalaisista asuu jo 5G-verkon alueella, voidaan sanoa, että uudesta teknologiasta on tullut arkipäivää. Koronan myötä suomalaiset ovat ottaneet ison loikan erilaisten virtuaalipalveluiden ja- sovellusten käyttöönotossa, ja tämä on lisännyt 5G:n kysyntää selvästi, Elisan aluejohtaja Juha Laukkanen sanoo.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa. 

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 

Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj