Elisan 5G-verkko laajenee Pohjois- ja Etelä-Savossa – Kaavi, Vieremä ja Sulkava uuden mobiiliverkon piiriin

Elisan 5G-verkko on avautunut Pohjois-Savossa Kaaville ja Vieremälle sekä Etelä-Savossa Sulkavalle. Elisan kattava 5G-verkko on nyt saatavilla 230 paikkakunnalla Suomessa.

Kaavilla ja Vieremällä 5G-verkko on ensimmäisenä saatavilla kuntien keskustojen alueella. Sulkavalla puolestaan 5G-verkko on saatavilla jo laajalti keskustan, Rauhaniemen, Vekaran, Iisalon, Karhumäen ja Leikonrannan alueilla.

– Suomalaiset hoitavat entistä enemmän päivittäisiä asioita mobiiliverkon kautta. Puhelimella katsotaan suoratoistona sarjoja, kuunnellaan musiikkia ja soitetaan videopuheluita yhtä paljon tai jopa enemmän, kuin kodin nettiyhteydellä. 5G-verkon avautuminen näkyy sujuvuutena päivittäisessä netinkäytössä, ja moni on löytänyt siitä toimivan vaihtoehdon myös kodin yhteydeksi, kertoo Hanna Niiranen, Elisan Itä-Suomen aluejohtaja.

5G-verkko tuo kuluttajien ja yritysten käyttöön aiempaa merkittävästi nopeammat mobiiliyhteydet, ja verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen. Näin verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita huomattavasti aiempaa enemmän. 5G-verkko on myös edeltäjiään 3G:tä ja 4G:tä energiatehokkaampi.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Elisan 5G-verkko kattaa yli 85 % suomalaisten asuinpaikoista. Kaikki Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan kuuluvuuskartalta. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista.

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2022 oli 2,1 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 600 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi