Elisan 5G-verkko laajenee Pohjois-Pohjanmaalla – nyt verkko avautui Muhokselle

Elisan 5G-verkko on avautunut Muhokselle. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkko on käytettävissä jo liki 120 paikkakunnalla ja sen alueella asuu yli 60 % suomalaisista.

Muhoksella verkkoa on rakennettu ensimmäisessä vaiheessa kunnan keskustan ja Anttilan alueille. Myöhemmin verkko laajenee Soson alueelle.

– Aloitimme 5G-verkon rakentamisen suurimmista kaupungeista, mutta nyt verkko laajenee nopeasti pienemmille paikkakunnille. Tämä antaa myös yhä useammalla yritykselle mahdollisuuden kehittää toimintaansa uuden teknologian avulla. Suomessa onkin lähdetty aktiivisesti tutkimaan 5G:n mahdollisuuksia nimenomaan liiketoiminnan näkökulmasta. Olemme olleet mukana toteuttamassa jo kymmeniä mielenkiintoisia 5G-projekteja muun muassa terveydenhuollon, maatalouden koulutuksen ja liikenteen aloilla, Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola kertoo. 

Muhoksella 5G:n uskotaan tuovan hyötyjä alueen yrityksille.

– Yksinkertaisimmillaan uusi teknologia parantaa yritysten toimintaedellytyksiä nopeiden yhteyksien myötä, mutta odotan mielenkiinnolla myös erilaisia tulevaisuuden mobiilipalveluja, joita 5G mahdollistaa yrityksille. Palveluiden kehittämiseen voisi osallistaa myös nuoret sekä toisen asteen oppilaitokset ja opiskelijat. He ovat käyttäneet mobiilipalveluita koko ikänsä ja käyttäjien kokemuksia kannattaa hyödyntää, Muhoksen vt. kunnanjohtaja Jussi Rämet näkee.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa. 

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 

Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj