Elisan 5G-verkko laajenee Pohjois-Pohjanmaalla: uusina paikkakuntina Sievi, Siikajoki ja Siikalatva

Elisan 5G-verkko on avautunut Sievissä, Siikalatvassa ja Siikajoella. Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 60 % suomalaisista 129:llä paikkakunnalla.

Sievissä, Siikalatvassa ja Siikajoella verkko on avautunut ensimmäisessä vaiheessa kuntien keskustojen alueille.

Elisan 5G-verkko on laajentunut nopeasti ja riippumattoman ajomittaustutkimuksen mukaan se on Suomen kattavin 5G-verkko*. 

– 5G:n yleistymistä on ajanut verkon nopea laajentuminen, mutta myös asiakkaidemme hyvät kokemukset. Asiakastyytyväisyystutkimuksemme osoittavat, että mitä nopeampi yhteys henkilöllä on käytössään, sitä tyytyväisempi hän on. 5G-asiakkaamme ovatkin kaikista tyytyväisimpiä palvelunsa laatuun, Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola kertoo. 

Kunnissa 5G:n nähdään hyödyttävän sekä kuntalaisia että alueen yrityksiä. 

– Sievi on tunnettu vahvasta teollisuusosaamisesta ja edelläkävijäyrityksistä esimerkiksi elektroniikkateollisuuden saralla, jotka verkon laajentuessa hyötyvät uudesta teknologiasta ja saavat sen avulla uusia mahdollisuuksia kehittää liiketoimintaansa. Kokonaisuudessaan 5G on erinomainen täydennys alueen tietoliikenneyhteyksiin. 5G:n ja olemassa olevan kuituverkon avulla kuntalaisilla ja alueen yrityksillä on käytössään entistä nopeammat ja luotettavammat tietoliikenneyhteydet, Sievin kunnanjohtaja Kai Korhonen iloitsee.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa. 

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 

Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g 
* Boftel, 08-09/21. Lisätietoa tutkimuksesta ja tulokset www.elisa.fi/5g 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola, jarmo.mikkola@elisa.fi, p. 050 506 0351

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj