Elisan 5G-verkko laajeni Espoossa

Elisan 5G-verkko Espossa avattiin loppuvuodesta 2019 ja verkkoa on laajennettu jo useita kertoja sen jälkeen. Viimeisin laajennus tehtiin kesällä ja se toi 5G:n piiriin suuren joukon espoolaisia.

Kesällä tehdyn laajennuksen myötä Elisan 5G-peittoalueelle Espoossa tulivat muun muassa Tapiolan, Matinkylän, Luoman, Mankin, Näkinkylän, Sepänkylän, Kavallinmäen, Lippajärven, Myllykylän ja Mankkaan alueita.

– Verkon rakentaminen on jatkunut tiiviissä tahdissa, sillä Espoossa asukkaat ja yritykset ovat jakaantuneet todella suurelle maantieteelliselle alueelle. Olemme halunneet tarjota mahdollisimman monelle 5G-verkon tuomat hyödyt mahdollisimman nopeasti, Elisan Uudenmaan aluejohtaja Sanna Sarpila kuvailee.

Verkon rakentamisen lisäksi Elisalla on tehty pitkäjänteistä työtä 5G-hyötyjen konkretisoimiseksi suomalaisille. Kuluttajille 5G:n näkyvin hyöty on usein nopeus, sitä uusi mobiiliteknologia tarjoaa jopa 10 kertaa aiempaa enemmän. Yritykset ja organisaatiot taas kaipaavat kumppanin, jonka kanssa suunnitella ja toteuttaa 5G-ratkaisut.

– Olemme työskennelleet paljon 5G-palvelukehityksen parissa, kokeillen ja pilotoiden erilaisia tapoja hyödyntää uutta mobiiliteknologiaa. Yritysten, kaupunkien ja organisaatioiden on helppo lähteä pohtimaan kanssamme 5G:n mahdollisuuksia konkreettisten esimerkkien avulla, oli kyseessä sitten traktorin etäohjaus, VR-elämykset iäkkäille, 8K-kuvan ja 5G-yhteyden hyödyntäminen opetuksessa tai drone-livekuvan välittäminen miljoonille suomalaisille, Sarpila kertoo esimerkkeinä tehdyistä projekteista.

Elisan 5G-verkkoa on rakennettu jo liki 40 paikkakunnalle Suomessa ja verkon alueella asuu reilusti yli miljoona suomalaista.

Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Kangasalalla, Riihimäellä, Raahessa, Raisiossa, Hollolassa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa, Kauniaisissa ja Siuntiossa. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj