Elisan 5G-verkko laajeni Harjavaltaan ja Jokioisiin

Elisan 5G-verkko avautuu Satakunnassa Harjavaltaan ja Kanta-Hämeessä Jokioisiin. Laajennusten myötä Elisan 5G on saatavilla 166 paikkakunnalla Suomessa.

Harjavallassa nopea 5G-verkko ulottuu aluksi kaupungin keskustaan sekä Tuiskun, Merstolan ja Nummen alueille. Jokioisissa 5G-verkko palvelee keskustan lisäksi Puistometsän, Minkiön, Ojasin ja Kyyhkysmäen, Saartenkulman ja Vaulammin alueilla. Valtakunnallisesti jo yli 75 % suomalaisista asuu Elisan 5G-verkon alueella.

– 5G on jo monella suomalaisella käytössä joko mobiiliyhteytenä tai kiinteän yhteyden tapaisena kodin laajakaistana. 5G:n nopeaa etenemistä on edesauttanut asiakkaidemme positiiviset kokemukset – 5G-asiakkaat ovat tutkitusti tyytyväisimpiä asiakkaitamme. Samalla 5G-verkon laajeneminen läntisessä Suomessa tuo uusia mahdollisuuksia alueen yritysten digitaalisuuden edistämiseen, kertoo Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen.

– 5G-verkon voisi sanoa tukevan jopa yrityksemme strategisia tavoitteita. Tehtaan mobiililaitteiden lisäksi nopea 5G-yhteys on mahdollinen vastaus jatkuvasti lisääntyviin videoneuvottelutarpeisiimme. Tämä korostuu erityisesti Harjavallan keskustassa sijaitsevassa toimipisteessämme, josta tehdään parhaillaan videokoulutusten, -neuvotteluiden ja webinaarien keskusta, kuvailee Puustelli Group Oy:n tietohallintopäällikkö Jori Ajosmäki.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet, ja sen kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen. Näin verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita huomattavasti aiempaa enemmän.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi