Elisan 5G-verkko laajeni jälleen Seinäjoella

Elisan 5G-verkko Seinäjoella on laajentunut nopeasti. Verkon peittoa kasvatettiin kesällä ja uudestaan nyt loppuvuodesta. Laajennuksen jälkeen 5G palvelee lukuisilla uusilla alueilla Seinäjoella.

Loppuvuoden aikana tehdyn laajennuksen myötä Elisan 5G-verkon alueelle tuli useita uusia kaupunginosia. Verkkoa vahvistettiin keskustan alueella ja lisäksi sen piirissä on muun muassa Haalin, Kasperin, Hallilan, Kapernaumin ja Karhuvuoren alueita.

– Hyviä yhteyksiä tarvitaan nyt. 5G-verkon laajentuminen tuo yhä useammalle seinäjokiselle mahdollisuuden saada ”se maailman paras etätyöpiste” omaan kotiinsa. Hyvät yhteydet tekevät arjesta sujuvaa ja tuovat meille uusia mahdollisuuksia olla askeleen edellä. Näinä haastavina aikoina tälle edelläkävijyydelle on erityinen mahdollisuus, Seinäjoen elinvoimajohtaja Erkki Välimäki sanoo.

Elisan 5G-verkko on laajentunut nopeasti vuoden 2020 aikana. Verkon alueella asuu yli 1,8 miljoonaa suomalaista ja verkko palvelee jo liki 60 paikkakunnalla.

– Suomalaiset arvostavat 5G:n mahdollistamia hyötyjä; nopeutta ja luotettavia yhteyksiä. Yhä useampi haluaa hyödyntää 5G:tä kodin ensisijaisena nettiyhteytenä. Tätä trendiä on vauhdittanut tämän vuoden poikkeusolot, jonka myötä perheet viettävät enemmän aikaa kotona. Etätyö ja etäopiskelu, videoneuvottelut, viihdepalvelujen käyttö ja pelaaminen kuluttavat runsaasti kaistaa. Perheissä, joissa on useampia jäseniä, ei vanha yhteys enää välttämättä ole riittänyt yhtäaikaiseen käyttöön. 5G mahdollistaa jopa gigan yhteysnopeuden perheen käyttöön, Elisan Pohjanmaan aluejohtaja Niklas Granholm muistuttaa.

Elisan 5G-verkko palvelee Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Kotkassa, Porvoossa, Mikkelissä, Kokkolassa, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Kirkkonummella, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Nokialla, Ylöjärvellä, Kangasalalla, Riihimäellä, Raahessa, Raisiossa, Hollolassa, Sipoossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Jämsässä, Liedossa, Pirkkalassa, Naantalissa, Heinolassa, Orimattilassa, Kuusamossa, Sotkamossa, Muuramessa, Kauniaisissa, Iitissä, Kittilässä, Siuntiossa, Savitaipaleella, Kolarissa ja Nilsiässä.

Elisa tarjoaa jo kymmeniä erilaisia 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj