Elisan 5G-verkko laajeni Kajaaniin

Elisan 5G-verkko on laajentunut Kajaaniin. Verkko kattaa alkuvaiheessa muun muassa kaupungin keskustan sekä Kainuun keskussairaalan alueen.

Elisa on jälleen laajentanut kattavaa 5G-verkkoaan, ja nyt verkko avautui Kajaaniin. Kajaanissa verkko kattaa alkuvaiheessa kaupungin keskustan ja Kainuun keskussairaalan alueen. Verkko yltää lisäksi muun muassa Lehtikankaan, Tihisenniemen ja Kuurnan alueille.

– Osana Kajaanin kaupunkistrategiaa haluamme hyödyntää digitalisaatiota palvelujen kehittämisessä ja toimia kehitysalustana erilaisille uusille palveluille. Uskon, että 5G tuo meille tähän työhön mielenkiintoisia uusia mahdollisuuksia. Seuraava askel on kerätä alueemme toimijat yhteen ja miettiä, miten saamme uudesta teknologiasta kaiken irti kajaanilaisten hyödyksi, Kajaanin kaupunginjohtaja Jari Tolonen sanoo.

Kajaani on 31. paikkakunta, jonne Elisa on avannut 5G-verkon. Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli miljoona suomalaista.

– Olemme laajentaneet 5G-verkkoa nopeasti. Ensimmäiset verkot avattiin kaupalliseen käyttöön vasta puolitoista vuotta sitten ja nyt verkko kattaa jo yli 30 kaupunkia Suomessa. 5G:lle on selkeä tarve, sillä suomalaiset haluavat nopeampia mobiiliyhteyksiä ja samaan aikaan käyttämämme datan määrä lisääntyy, Elisan Pohjois-Suomen alueen aluejohtaja Jarmo Mikkola kertoo.

Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Salossa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kangasalalla, Raahessa, Raisiossa, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla.

Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj