Elisan 5G-verkko laajeni Kauniaisiin

Elisa on avannut 5G-verkon Kauniaisiin. Kauniaisissa verkko kattaa alkuvaiheessa kaupungin keskustan sekä Kauniaisten ympäriltä Espoosta muun muassa Sepänkylän, Kavallinmäen, Lippajärven, Myllykylän ja Kolkekannaksen kaupunginosat.

Kauniainen on Elisan 37. 5G-paikkakunta. Verkon laajentuminen Kauniaisiin mahdollistaa laajalle alueelle yhtenäisen 5G-peiton, kun Espoon peittoalueet yhdistyvät Kauniaisten puolelle rakennettujen peittoalueiden kanssa. Asukkaille tämä tarkoittaa jatkuvaa 5G-yhteyttä yhä laajemmalla maantieteellisellä alueella.

– 5G-verkon nopea laajentuminen on mahdollistanut Uudenmaan alueella yhä suuremmat, yhtäjaksoiset peittoalueet yli kuntarajojen. Näin ollen nopea 5G-yhteys on käytössä myös liikkuessa eri alueiden välillä. Koulu- tai työmatkan voi kulkea kokonaan 5G-verkon sisällä, kertoo Elisan kuluttaja-asiakasyksikön liiketoimintajohtaja Juha Laukkanen.

Kaupungit ovat ottaneet 5G-teknologian erittäin positiivisesti vastaan. Uuden mobiiliverkon mahdollisuuksia pohditaan monessa kunnassa esimerkiksi palveluiden kehittämisen ja arjen sujuvoittamisen näkökulmasta.

– Teknologia on ihmisiä varten ja uskon, että uusi 5G-teknologia tulee jo lähitulevaisuudessa ratkaisemaan monia arjen haasteita uudella tavalla. Meillä kaupungeilla on myös tärkeä rooli teknologian eteenpäinviemisessä ja eri toimijoiden yhteen saattamisessa, Kauniaisten kaupunginjohtaja Christoffer Masar sanoo.

Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Kangasalalla, Riihimäellä, Raahessa, Raisiossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa, Kauniaisissa ja Siuntiossa. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.
 

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj