Elisan 5G-verkko laajeni Kirkkonummelle

Elisa on avannut 5G-verkon Kirkkonummelle, ja jatkaa verkon nopeaa laajentamista Uudenmaan alueella.

Kirkkonummelle rakennettu Elisan 5G-verkko on järjestyksessään jo 58. paikkakunta, jonne Elisa on tuonut uutta mobiiliteknologiaa. Uudenmaan alueella Elisan 5G-paikkakuntia on jo 14. Kirkkonummella verkkoa on muun muassa Veikkolan, Kolmirannan, Masalan ja Luoman alueille.

5G-verkon laajentuessa yhä voimakkaammin, kaupungit ja kunnat ovat kuluttajien ja yritysten lisäksi avainasemassa uuden teknologian eteenpäin viemisessä.

– Kirkkonummi haluaa edistää ja hyödyntää rohkeasti uutta teknologiaa ja sitä kautta muun muassa parantaa kuntalaisille tarjottavien palveluiden laatua. Uskon, että 5G:n avulla löydämme tulevaisuudessa uudenlaisia tapoja toteuttaa nykyisiä palveluita. Ehkä pääsemme kehittämään myös kokonaan uusia keinoja, joilla sujuvoittaa kuntalaisten elämää ja parantaa alueellamme toimivien yritysten kehittymisedellytyksiä, Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnio suunnittelee.

Suomalaisten keskuudessa 5G on nopeasti lisännyt suosiotaan. Tämä näkyy esimerkiksi 5G-laitteiden suosiossa. Tällä hetkellä Elisan kolme myydyintä puhelinta ovat kaikki 5G-malleja. Suomalaisten nopea siirtyminen 5G-maailmaan selittyy osin sillä, että kulutamme eniten mobiilidataa maailmassa.

– Mobiilikäytön kasvaessa tarvitsemme verkon, jossa riittää kapasiteettia ja nopeutta asiakkaidemme tarpeisiin. Siksi siirtyminen 5G:hen on meillä ollut ajankohtaista monia muita maita aiemmin. 5G mahdollistaa suuret määrät kapasiteettia ja jopa 10 kertaa nopeammat yhteydet, jolloin se soveltuu erinomaisesti esimerkiksi kodin yhteiseksi nettiyhteydeksi, Elisan liiketoimintajohtaja Juha Laukkanen kertoo.

Elisan 5G-verkko palvelee Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Kotkassa, Porvoossa, Mikkelissä, Kokkolassa, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Kirkkonummella, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Nokialla, Ylöjärvellä, Kangasalalla, Riihimäellä, Raahessa, Raisiossa, Hollolassa, Sipoossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Jämsässä, Liedossa, Naantalissa, Heinolassa, Orimattilassa, Kuusamossa, Sotkamossa, Muuramessa, Kauniaisissa, Iitissä, Kittilässä, Siuntiossa, Savitaipaleella, Kolarissa ja Nilsiässä.

Elisa tarjoaa jo kymmeniä erilaisia 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj