Elisan 5G-verkko laajeni Lapinlahdelle – valtakunnallisesti verkon alueella asuu jo yli 60 % suomalaisista

Elisan 5G-verkko on avautunut Lapinlahdelle. Lapinlahti on jo 111. paikkakunta, jonne Elisa on avannut 5G-verkon.  

Elisa jatkaa 5G-verkkonsa nopeaa laajentamista ja nyt verkko avautui Lapinlahdelle. Aluksi verkko palvelee keskustan ja Peltoniemen alueilla. 

– Suomalaiset ovat tottuneita siihen, että verkko toimii luotettavasti ja nopeasti missä tahansa liikummekin. 5G:n avulla varmistumme tästä myös tulevaisuudessa, sillä uuden verkon avulla kapasiteettia ja nopeutta saadaan merkittävästi lisää,  Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Ari Punkkinen kertoo.

Lapinlahdella tieto 5G-verkon avaamisesta otetaan ilolla vastaan. 

– 5G-verkko osaltaan avaa mahdollisuuksia kunnan digitaalisten palveluiden käyttöön ottamiselle ja saavutettavuudelle. 5G varmuudella myös parantaa yritystemme toimintaedellytyksiä ja mahdollistaa esimerkiksi etätyöskentelyn entistä laajemmin Lapinlahden alueella, Lapinlahden kunnanjohtaja Janne Airaksinen sanoo. 

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa. 

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 

Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj