Elisan 5G-verkko laajeni Paimioon ja Ulvilaan – verkko jo 120 paikkakunnalla Suomessa

Elisan 5G-verkko on avautunut Varsinais-Suomessa Paimioon ja Satakunnassa Ulvilaan. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkko on käytettävissä jo 120 paikkakunnalla ja sen alueella asuu yli 60 % suomalaisista. 

Paimiossa verkkoa on rakennettu alkuvaiheessa Kriivarin, Naskarlan ja Kiusalan alueille. Loppuvuoden aikana verkko laajenee vielä Vistan ja Tammisillan alueille. 

Ulvilassa verkko palvelee aluksi Nissilänmäen, Hakanpään ja Saarenluodon alueille, laajentuen ensin Ulvilan keskustaan ja loppuvuoden aikana Vainiolan, Paluksen ja Vanhakylän alueille. 

– 5G mahdollistaa ihmisille toimivamman arjen. Käytämme nettiyhteyttä jo niin monen asian hoitamiseen, ettei asiaa juurikaan tule ajatelleeksi. Me suomalaiset olemme tottuneita siihen, että verkko toimii luotettavasti ja nopeasti missä tahansa liikummekin. 5G:n avulla varmistumme tästä myös tulevaisuudessa, sillä uuden verkon avulla kapasiteettia ja nopeutta saadaan merkittävästi lisää, Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen kuvailee. 

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa. 

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 

Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj