Elisan 5G-verkko laajeni Pirkkalaan

Verkko palvelee alkuvaiheessa Suupan, Haikan, Sankilan ja Katajilan alueilla sekä Tampere-Pirkkalan lentokentällä. Verkkoa laajennetaan vielä syksyn aikana.

– Hyvät tietoliikenneyhteydet ja mahdollisuudet, joita 5G tuo mukanaan ovat tärkeitä Pirkkalalle sekä kuntalaisten että alueen yritysten näkökulmasta. Arkea helpottavat palvelut sekä yritysten liiketoimintaa kehittävät teknologiset ratkaisut ovat nyt ulottuvillamme, Pirkkalan pormestari Marko Jarva uskoo.

Suomessa tehdään parasta aikaa maailmanluokan työtä 5G-palvelukehityksen ympärillä, sanoo Elisan teknologiajohtaja ja Hämeen aluejohtaja Kalle Lehtinen.  

– Olimme ensimmäisiä maita maailmassa, jossa 5G otettiin käyttöön ja suomalaiset ovat odotetusti alkaneet hyödyntämään uutta teknologiaa nopeasti. 5G-palveluiden kehittäminen on kiihtynyt myös tämän vuoden aikana, kun kunnat, yritykset ja oppilaitokset ovat lähteneet kehittämään uusia palveluja omiin ja asiakkaidensa tarpeisiin.

Esimerkkejä löytyy jo ympäri Suomea.

– Privaattiverkkoratkaisuja on kehitetty teollisuuden sekä muun muassa sairaaloiden käyttöön, droneja hyödynnetään 5G-verkon avulla suorissa tv-lähetyksissä sekä pelastustehtävien tukena ja laitteiden internetin (IoT) sensoreita etämittauksissa ja -seurannassa, Lehtinen mainitsee muutamia.

Elisan 5G-verkko on jo yli 50 paikkakunnalla Suomessa. Verkon alueella asuu yli 30 % väestöstä, eli yli 1,6 miljoonaa suomalaista.

Elisan 5G-verkko palvelee Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Kotkassa, Mikkelissä, Kokkolassa, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Kangasalalla, Riihimäellä, Raahessa, Raisiossa, Hollolassa, Sipoossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Jämsässä, Pirkkalassa, Heinolassa, Orimattilassa, Kuusamossa, Sotkamossa, Muuramessa, Kauniaisissa, Iitissä, Kittilässä, Siuntiossa, Savitaipaleella, Kolarissa ja Nilsiässä.

5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj