Elisan 5G-verkko laajeni Raaseporiin

Elisan 5G-verkko laajenee jälleen. 5G toimii jo 62 paikkakunnalla, joista viimeisimpänä Raaseporissa.

Elisan 5G-verkko avautui tällä viikolla Raaseporiin. Raaseporissa verkko on käytettävissä ensimmäisessä vaiheessa muun muassa Tammisaaren, Karjaan, Malmkullan ja Kilan alueilla.

– 5G tuo uusia mahdollisuuksia digitaalisten palveluiden kehittämiseen myös kunnissa ja tulevaisuudessa yhä useampi mobiilipalvelu tulee hyödyntämään 5G-verkon nopeutta ja suurta kapasiteettia. Palveluiden käyttäjille tämä tarkoittaa ennen muuta sujuvampaa ja helpompaa arkea, Elisan liiketoimintajohtaja Juha Laukkanen sanoo.

Elisan 5G-verkkoa on laajennettu valtakunnallisesti nopeassa vauhdissa ja vuoden 2020 aikana 5G-paikkakuntien määrä on kohonnut 62:een. Suomalaisia asuu Elisan 5G-verkon alueella jo reilusti yli 1,8 miljoonaa.

– Vuosi 2020 on ollut 5G:n yleistymisen kannalta erittäin vauhdikasta aikaa. Jo pelkästään erilaisia 5G-päätelaitteita on tullut myyntiin kymmeniä, kun vielä viime vuonna valikoima rajoittui muutamaan malliin. Tämä on näkynyt myös asiakkaidemme ostokäyttäytymisessä, sillä 5G-mallit ovat tällä hetkellä myydyimpiä puhelimia. 5G:n hyödyistä pääsee nauttimaan kun liittymä ja laite on päivitetty 5G-aikaan ja liikkuu 5G-verkon alueella, Laukkanen muistuttaa.

Elisan 5G-verkko palvelee Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Kotkassa, Porvoossa, Mikkelissä, Kokkolassa, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Kirkkonummella, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Nokialla, Ylöjärvellä, Savonlinnassa, Kangasalalla, Riihimäellä, Raaseporissa, Raahessa, Raisiossa, Lempäälässä, Hollolassa, Sipoossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Jämsässä, Liedossa, Pirkkalassa, Naantalissa, Heinolassa, Orimattilassa, Kuusamossa, Sotkamossa, Muuramessa, Kauniaisissa, Iitissä, Kittilässä, Siuntiossa, Savitaipaleella, Kolarissa ja Nilsiässä.


Elisa tarjoaa jo kymmeniä erilaisia 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj