Elisan 5G-verkko laajeni Reisjärvelle – Pohjois-Pohjanmaalla neljä viidestä asukkaasta on 5G:n piirissä

Elisan 5G-verkko on avautunut Pohjois-Pohjanmaalla Reisjärvelle. Suomen kattavin 5G-verkko on nyt saatavilla 213 paikkakunnalla Suomessa ja kattaa yhteensä 85 % suomalaisista.

Reisjärvellä 5G on ensimmäisenä saatavilla keskustan alueella ja sen lähiympäristössä. 5G-verkon laajeneminen tuo mobiiliverkkoon lisäkapasiteettia sekä kaupungeissa että maaseudulla. Koko Pohjois-Pohjanmaan alueella Elisan 5G-verkko tavoittaa jo neljä viidestä maakunnan asukkaasta.

– 5G-verkon vauhdikas laajeneminen Suomen joka kolkkaan on osa kehityskulkua, jossa tuomme asiakkaiden käyttöön entistä toimivampia ja monikäyttöisempiä mobiiliyhteyksiä. Datamäärien kasvaessa sekä kaupungeissa että maaseudulla pitää myös mobiiliverkon vastata asiakkaiden kasvaneeseen käyttötarpeeseen. Pohjois-Pohjanmaan kattavan 5G-verkon avulla voimme olla varmoja, että verkossa riittää kaistaa myös pitkälle tulevaisuuteen, Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola kertoo.

5G-verkko tuo kuluttajien ja yritysten käyttöön aiempaa merkittävästi nopeammat mobiiliyhteydet, ja verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen. Näin verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita huomattavasti aiempaa enemmän. 5G-verkko on myös edeltäjiään 3G:tä ja 4G:tä energiatehokkaampi.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Kaikki Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:n käytöstä löydät osoitteesta www.elisa.fi/5g

 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi