Elisan 5G-verkko laajeni Saloon

Elisan 5G-verkko on laajentunut Saloon. Verkko kattaa alkuvaiheessa muun muassa Kihisen, Tammen ja tulevaisuudessa myös Meriniityn ja keskustan alueet.

Elisa on jälleen laajentanut kattavaa 5G-verkkoaan Länsi-Suomessa, ja nyt verkko avautui Saloon. Salossa verkko yltää alkuvaiheessa Halikon, Kihisen, Tammen ja Iso-Grekulan alueille ja laajenee lähiaikoina myös Meriniittyyn sekä Salon keskustaan.

– Salon maine teknologiakaupunkina on vahva ja meillä on runsaasti alan osaamista. Toivotan erittäin tervetulleiksi erilaiset kokeilut, pilotit ja yhteisen suunnittelun, jota voimme uuden teknologian hyödyttämiseksi tehdä nopeastikin, Salon vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen sanoo.

Salo on 26.paikkakunta, jonne Elisa on avannut 5G-verkon. Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli miljoona suomalaista, ja uusi mobiiliteknologia kiinnostaa suomalaisia kovasti.

– Olemme rakentaneet verkkoa nopeasti ja tuoneet myyntiin uusia 5G-päätelaitteita eri hintaluokissa. 5G alkaa olla yhä useammalla tuttu juttu. Nopeus on se isoin asia, joka erityisesti kuluttajia kiinnostaa. Yritykset haluavat kuulla nopeuden lisäksi erityisesti IoT-ratkaisuista,  Länsi-Suomen alueen aluejohtaja Juha Laukkanen kertoo.

5G:n merkitys IoT-ratkaisujen yleistymisessä on merkittävä. 5G-verkkoon mahtuu erilaisia IoT-laitteita kymmeniä kertoja nykyistä enemmän ja niin sanotun massiivisen IoT:n avulla (Nb-IoT) voidaan mitata ja monitoroida lähes mitä tahansa esineitä ja laitteita. Sovelluskohteita löytyy lähes kaikilta toimialoilta, muun muassa teollisuudesta, logistiikasta, terveydenhuollosta ja kaupan alalta.

– Uutinen Salon 5G-verkosta on erittäin tervetullut, koska se mahdollistaa meille uudenlaisia projekteja, pilotteja ja tutkimusta IoT-ratkaisujen ympärillä. Erityisesti 5G-verkon merkittävästi suurempi kapasiteetti hyödyttää meitä, Salo IoT Campuksen toimitusjohtaja Jukka Vakula sanoo.

Elisan kattava 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Vaasassa, Seinäjoella, Salossa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kangasalalla, Raisiossa, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj