Elisan 5G-verkko laajeni Savitaipaleelle

Elisa on tuonut 5G-verkon ensimmäisenä Etelä-Karjalan alueelle. Ensimmäisenä verkkoa on rakennettu Savitaipaleelle, jossa 5G palvelee alkuvaiheessa kunnan keskustan alueella.

Elisan 5G-verkko laajeni tällä viikolla Savitaipaleelle. Kyseessä on jo 46. paikkakunta, jonne Elisa on tuonut rakentanut verkkoa uudella mobiiliteknologialla. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 30 %, eli yli 1,6 miljoonaa suomalaista.

Uusi mobiiliverkko on kapasiteetiltaan aiempia merkittävästi suurempi.

– Suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa ja tarvitsemme 5G:tä, jotta pystymme tarjoamaan yhä nopeampia yhteyksiä ja vastaamaan kasvavaan datan käyttöön. Etelä-Karjalan alueella mobiilidatan käyttö on yli kaksinkertaistunut viimeisen kolmen vuoden aikana, Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Ari Punkkinen kertoo.

Kapasiteetin lisäksi 5G tarjoaa jopa 10 kertaa nopeammat mobiiliyhteydet. Kotikäyttöön ei jatkossa enää välttämättä tarvita kiinteää yhteyttä, vaan jopa gigan yhteysnopeuden mahdollistava 5G riittää. Sama on mahdollista myös yrityksille.

– Yrityksille uusi mobiiliteknologia tuo vapautta, kun – riippuen toki yrityksen koosta ja tarpeista – yrityksen ainoaksi tietoliikenneyhteydeksi voi riittää 5G. Uskon, että varsinkin maakuntamme kasvuyrityksissä riittää kiinnostusta 5G:n hyödyntämiseen liiketoiminnan kehittämisessä ja kasvun voitelijana. Tämä herättänee muitakin kasvun ja kehityksen aaltoon mukaan, Etelä-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Jami Holtari sanoo.

Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Mikkelissä, Kotkassa, Kokkolassa, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Kangasalalla, Riihimäellä, Raahessa, Raisiossa, Hollolassa, Sipoossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Orimattilassa, Kuusamossa, Kauniaisissa, Iitissä, Siuntiossa ja Savitaipaleella. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj