Elisan 5G-verkko laajeni Seinäjoella – peittoa rakennetaan lisää loppuvuoden aikana

Elisan 5G-verkkoa on laajennettu Seinäjoella kesän aikana. Verkkoa on rakennettu Seinäjoen kaupungin alueelle ja elokuussa Elisa tuo ensimmäisenä operaattorina 5G:n myös Nurmoon, Ylistaroon ja Peräseinäjoelle.

Seinäjoen 5G-verkkoa on laajennettu merkittävästi ja laajennukset jatkuvat loppuvuoden ajan. Kesällä verkkoa on rakennettu muun muassa Upan, Kärjen, Tanelinrannan, Itikan ja Kertunlaakson alueille ja elokuun aikana verkko vahvistuu vielä Pohjan ja Rovesin kaupunginosissa. Lisäksi verkko laajenee Nurmoon, Ylistaroon ja Peräseinäjoelle, jossa ei ole aiemmin ollut 5G-verkkoa.

– Avasimme Seinäjoelle Pohjanmaan ensimmäisen 5G-verkon jo loppuvuodesta 2019. Seinäjoella käytetään runsaasti mobiilidataa, eli tarvetta uudelle mobiiliteknologialle on. Alueella on myös runsaasti yrityksiä, oppilaitoksia ja organisaatioita, jotka hyötyvät 5G-verkon laajenemisesta. Hyvänä esimerkkinä Seinäjoen ammattikorkeakoulu, jossa on viime vuosina panostettu paljon digiosaamisen kehittämiseen ja opetukseen, Elisan Pohjanmaan aluejohtaja Niklas Granholm sanoo.

Elisan 5G-verkko on laajentunut nopeasti ja on jo 32 paikkakunnalla Suomessa. Verkon alueella asuu jo reilusti yli miljoona suomalaista ja seinäjokelaisistakin yli puolet asuu Elisan 5G-peiton alla. Osuus kasvaa merkittävästi laajennustöiden edetessä loppuvuoden aikana.

– 5G-käyttäjien määrä on kasvanut nopeasti verkon laajentuessa. Laitevalikoimaamme on tullut useita uusia malleja kevään ja kesän aikana. Yhä useampi puhelimen ostaja ja liittymän hankkija valitseekin jo 5G-vaihtoehdon, Granholm kertoo.

Elisan kattava 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Salossa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kangasalalla, Raahessa, Raisiossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj