Elisan 5G-verkko laajeni Sipooseen

Elisan Uudenmaan alueen 5G-peitto kasvoi jälleen, kun verkko valmistui Sipooseen. Alkuvaiheessa verkko kattaa muun muassa Söderkullan alueen, mutta laajenee jo alkusyksystä.

Sipoossa Elisan 5G-verkkoa on rakennettu ensimmäisessä vaiheessa Söderkullaan, josta se yltää muun muassa Hangelbyyn ja Mossenin alueille, sekä Sipoojoen toiselle puolelle Massbyhyn. Syksyn aikana verkko laajenee vielä muun muassa Suursuon ja Nikkilän alueille.

– Olemme rakentaneet 5G-verkkoa nopeasti ympäri Suomea ja ensisijaisesti sinne, missä on suurin asiakastarve. Sipoossa asuu paljon työikäistä väestöä ja perheitä, joille nopeat tietoliikenneyhteydet ovat erityisen tärkeitä, Elisan kuluttaja-asiakasyksikön liiketoimintajohtaja Juha Laukkanen kertoo.

Sipoo on jo 45. Elisan 5G-paikkakunta ja uusi mobiiliteknologia kasvattaa suosiotaan suomalaisten parissa. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 30 % väestöstä, eli yli 1,6 miljoonaa suomalaista.

– Kuluttajat hankkivat 5G:n tyypillisesti nopeuden ja lyhyen viiveen vuoksi. Lisäksi mahdollisuus hyödyntää 5G:tä kodin kiinteän yhteyden korvaajana on herättänyt paljon kiinnostusta. Yritykset taas haluavat kuulla 5G:n mahdollistamista IoT- ja privaattiverkkoratkaisuista, joista onkin projekteja jo käynnissä ympäri Suomea, Laukkanen jatkaa.

Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Mikkelissä, Kotkassa, Kokkolassa, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Kangasalalla, Riihimäellä, Raahessa, Raisiossa, Hollolassa, Sipoossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Orimattilassa, Kuusamossa, Kauniaisissa, Iitissä ja Siuntiossa. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj