Elisan 5G-verkko laajeni Taipalsaarelle – tavoittaa jo yli puolet Etelä-Karjalan asukkaista

Elisan 5G-verkko on avautunut Etelä-Karjalassa Taipalsaarelle. Suomen kattavin 5G-verkko on nyt saatavilla 217 paikkakunnalla.

Taipalsaarella 5G-verkko on ensimmäisenä saatavilla Saimaanharjun alueella. Etelä-Karjalassa uuden sukupolven mobiiliverkon rakentaminen on edennyt vaiheittain ja nyt suurin osa maakunnan asukkaista on Elisan 5G-verkon piirissä.

– Viime vuosien aikana monessa kodissa on saatettu huomata, että vanha yhteys ei enää riitä palvelemaan koko perheen tarpeita, kun samaan aikaan osallistutaan videoneuvotteluun, käytetään suoratoistopalveluja ja pelataan verkkopelejä. 5G on helpottanut erityisesti näiden kotitalouksien elämää, sillä 5G:n avulla voidaan toteuttaa kotiin kuituyhteyden kaltainen nopea laajakaista, josta riittää kapasiteettia useammalle käyttäjälle, sanoo Hanna Niiranen, Elisan Itä-Suomen aluejohtaja.

5G-verkko tuo kuluttajien ja yritysten käyttöön aiempaa merkittävästi nopeammat mobiiliyhteydet, ja verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen. Näin verkkoon mahtuu käyttäjiä ja laitteita huomattavasti aiempaa enemmän. 5G-verkko on myös edeltäjiään 3G:tä ja 4G:tä energiatehokkaampi.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Kaikki Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan kuuluvuuskartalta. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista.

 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi