Elisan 5G-verkko laajeni Teuvalle

Elisan 5G-verkko on avautunut Etelä-Pohjanmaalla Teuvalle. Kaikkiaan Elisan 5G-verkko on saatavilla nyt jo 155 paikkakunnalla Suomessa.

5G-verkko avautuu Teuvalla heti usealle eri alueelle ympäri kuntaa: keskustaan, Rasiin ja Äystönmäelle. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 4 miljoonaa suomalaista.

– Elisan 5G-verkon laajeneminen Pohjanmaalla jatkuu, ja nyt Teuvan asukkaat pääsevät hyötymään entistä luotettavammista ja nopeammista verkkoyhteyksistä. Koronapandemian ja sen seurauksena lisääntyneen etätyön myötä suomalaiset ovat ottaneet ison loikan digitaalisten palvelujen käytössä. Tämä näkyy kasvaneena mobiilidatan käyttönä ympäri Suomea, ja 5G-verkko vastaa tähän kasvaneeseen verkon kapasiteetin ja nopeuden tarpeeseen, kertoo Elisan Pohjanmaan aluejohtaja Niklas Granholm.

Teuva on yrittäjähenkinen ja vireä kunta, ja luotettavat tietoliikenneyhteydet ovat yksi kunnan elinvoimaisuutta tukeva tekijä. Digitalisaation myötä entistä useampi kuntalainen ja yrittäjä hyödyntää arjessaan digitaalisia palveluja, ja 5G-verkon avulla on mahdollista saada lisää sujuvuutta näiden käyttöön, sanoo Teuvan kunnanjohtaja Veli Nummela.

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet sekä edeltäjiinsä verrattuna moninkertaisen verkon kapasiteetin – näin verkkoon mahtuu enemmän laitteita ja verkon käyttäjiä. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa.

5G-yhteyden voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienyrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G-yhteyteen pääset kiinni, kun sinulta löytyy 5G:tä tukeva päätelaite, 5G-liittymä sekä olet 5G-verkon alueella. 5G-verkon ulkopuolella 5G-laite ja -liittymä siirtyvät käyttämään parasta mahdollista yhteyttä.

Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi