Elisan 5G-verkko laajeni Tuusulassa

Elisa on laajentanut 5G-verkkoaan Tuusulassa, jonne verkko avattiin alun perin vuoden 2020 alkupuolella. Elisan 5G-verkko Uudenmaan alueella kattaa jo 13 paikkakuntaa.

Tuusulassa verkkoa on laajennettu muun muassa Hyrylän, Mahlamäen, Mäyräkorven, Sulan, Korkin ja Amerin alueille. Elisan 5G-verkko löytyy jo miltei 60 paikkakunnalta ja verkon alueella asuu jo yli 1,8 miljoonaa suomalaista.

– Uudet teknologiat, kuten 5G, ovat suuressa roolissa tulevaisuuden kaupunkipalveluita kehitettäessä. Teknologian avulla ihmisten arjesta voidaan tehdä helpompaa ja sujuvampaa. 5G:tä hyödynnetään jo muun muassa etäopetuksessa, Elisan liiketoimintajohtaja Juha Laukkanen kertoo.

5G:n mahdollistamat, jopa 10 kertaa nopeammat yhteydet, saa käyttöönsä 5G-laitteen ja -liittymän yhdistelmällä, 5G-verkon alueella.

– Suomalaiset ovat ottaneet 5G:n omakseen ja suosio jatkaa nopeaa kasvuaan. Hyvänä esimerkkinä ovat 5G-laitteet, jotka ovat jo asiakkaidemme ensisijainen valinta uutta puhelinta valittaessa. Kulunut vuosi on lisännyt tarvetta nopeille yhteyksille erityisesti kotona, kun moni työskentelee etänä ja käyttää esimerkiksi videoneuvottelutyökaluja. 5G kodin nettiyhteytenä onkin erinomainen vaihtoehto erityisesti pientaloasujille, Juha Laukkanen jatkaa.

Elisan 5G-verkko palvelee Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Kotkassa, Porvoossa, Mikkelissä, Kokkolassa, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Nokialla, Ylöjärvellä, Kangasalalla, Riihimäellä, Raahessa, Raisiossa, Hollolassa, Sipoossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Jämsässä, Liedossa, Heinolassa, Orimattilassa, Kuusamossa, Sotkamossa, Muuramessa, Kauniaisissa, Iitissä, Kittilässä, Siuntiossa, Savitaipaleella, Kolarissa ja Nilsiässä.

Elisa tarjoaa jo kymmeniä erilaisia 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj