Elisan 5G-verkko laajentunut pääkaupunkiseudulla kymmeniin uusiin kaupunginosiin

Elisa on laajentanut pääkaupunkiseudun 5G-verkkoaan kevään aikana merkittävästi. Laajennuksen tavoitteena on ollut rakentaa 5G-peitosta yhtenäisempää ja vahvempaa koko pääkaupunkiseudun alueella.

Pääkaupunkiseudun 5G-verkkoa on laajennettu kevään aikana kymmeniin uusiin kaupunginosiin. Lisäksi verkkoa on vahvistettu alueilla, joissa 5G-peitto oli jo aiemmin. Erityisesti verkkoa on laajennettu Helsingissä, jossa sijaitsee yksi maailman tiheimmin rakennetuista tukiasemaverkostoista. Tämä vaatii verkkoa rakennettaessa huomattavasti suuremman työn yhtenäisen peiton saavuttamiseksi.

– Nyt tehdyn laajennuksen tavoitteena on ollut ennen kaikkea yhtenäistää verkon peittoa pääkaupunkiseudulla eri kaupunginosien välillä niin, että 5G-verkko on asiakkaan käytössä koko matkan ajan esimerkiksi työmatkan varrella. Lisäksi olemme rakentaneet 5G-verkkoa pientaloalueille, kuten Tapanilaan ja Paloheinään, jossa 5G:tä voidaan hyödyntää kiinteän yhteyden tavoin, Elisan verkkoratkaisuista vastaava johtaja Sami Rajamäki kertoo.

Elisan 5G-verkon alueella kymmeniä uusia kaupunginosia

Helsingissä nyt tehty 5G-laajennus toi verkon kantakaupungin alueella muun muassa Töölöön, Alppilaan, Vallilaan, Pasilaan, Meilahteen sekä osaan Huopalahdesta, Talista ja Lauttasaaresta. Pasilasta verkkoa on rakennettu yhteneväisemmäksi kohti Kehä 1:stä, jonka ansiosta verkko kattaa nyt myös muun muassa Oulunkylän ja Viikin. Idässä 5G-verkkoa on laajennettu Myllypuron, Vartiokylän, Rastilan, Vuosaaren, Mellunkylän ja Fallpakan alueille.

Espoossa uusia 5G-alueita taas ovat esimerkiksi Lintuvaara, Leppävaara, Kilo, Lommila, Miilukorpi, Ullanmäki, Piispansilta, Malminmäki, Latokaski, Kukkumäki, Friisilä ja Hyljelahti.

Vantaan 5G-verkkoa on laajennettu muun muassa Kivistön, Keimolanmäen, Koivupään, Tapolan, Kotamäen ja Lehtimäen alueille.

– Laajennustyö jatkuu koko ajan ja uusia kaupunginosia liittyy 5G-verkkoon nopeasti. Myös valtakunnallisesti verkkomme kasvaa vauhdilla. Pelkästään alkuvuoden aikana avasimme verkon noin 20 paikkakunnalle ja Elisa 5G verkon peittoalueella asuu jo yli miljoona suomalaista, Rajamäki summaa.

Kaikki Elisan 5G-alueet osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus.

Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä 31 paikkakunnalla; Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Salossa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kangasalalla, Raahessa, Raisiossa, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj