Elisan 5G-verkko laajentunut Pudasjärvelle, Pyhäjärvelle ja Haapajärvelle

Elisan 5G-verkko on avautunut Pudasjärvelle, Pyhäjärvelle ja Haapajärvelle. Elisan 5G-verkko on käytettävissä jo 114 paikkakunnalla.
 
Sekä Pudasjärvellä, Pyhäjärvellä että Haapajärvellä 5G-verkko on avautunut ensimmäisessä vaiheessa keskustan alueelle. Pudasjärvellä verkko laajenee vielä syksyn aikana muun muassa Syötteen alueelle. 

Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 60 % suomalaisista, ja Pohjois-Pohjanmaan asukkaistakin yli puolet. 

– Suomalaiset ovat löytäneet 5G:n nopeasti ja useimmilla siirtyminen uuteen teknologiaan tapahtuu samalla kun päätelaite päivitetään uuteen. 5G-mallit ovatkin jo pitkään olleet myydyimpiä laitteitamme, Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola kertoo. 

5G otetaan Pudasjärvellä ilolla vastaan. 

– Matkailun ympärivuotisuus on kasvussa myös Syötteellä. Lomailu ei keskity enää pelkästään tietyille viikoille vuodessa, vaan ihmiset pystyvät yhdistämään lomailua ja etätyöskentelyä sujuvasti. Hyvät tietoliikenneyhteydet ovat tästäkin syystä meille entistä tärkeämmät. Toki uusi teknologia parantaa myös alueen matkailuyritysten mahdollisuuksia hyödyntää ja ottaa käyttöön erilaisia digitaalisia palveluja, Syötteen matkailuyhdistyksen toiminnanjohtaja Minna Hirvonen sanoo. 

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa. 

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 

Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät osoitteesta www.elisa.fi/kuuluvuus. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista www.elisa.fi/5g-paikkakunnat. Lisätietoa 5G:stä osoitteesta www.elisa.fi/5g 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä teknologioiden edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, liikevaihto 2020 oli 1,89 miljardia euroa ja henkilöstöä yli 5 000. Elisa on hiilineutraali yhtiö. Seuraa matkaamme: elisa.fi, Facebook @elisasuomi, Twitter @ElisaOyj