Elisan 5G-verkko Lietoon

Elisa on laajentanut ennestään kattavaa 5G-verkkoaan Länsi-Suomessa. Nyt Elisan 5G avautui Lietoon.

Ennen Lietoa Elisa on avannut 5G-verkon Länsi-Suomen alueella Turkuun, Kaarinaan, Saloon ja Raisioon. Valtakunnallisesti Elisan 5G-verkon alueella on jo reilusti yli 50 paikkakuntaa.

Liedossa 5G-verkko avautui ensimmäisessä vaiheessa kunnan keskustaan sekä muun muassa Karvalan, Kisakallion sekä Vierunpuiston ja Lietohallin alueille.

– Liedolle kehittyvät tietoliikenneyhteydet ja modernit digitaaliset palvelut ovat hyvin tärkeitä, jotta pystymme tulevaisuudessakin olemaan erinomainen kotipaikka kuntalaisille sekä kiinnostava paikkakunta uusille yrityksille. 5G:n tuomat mahdollisuudet ovat laajat näillä alueilla, Liedon kunnanjohtaja Esko Poikela arvioi.

Myös Liedon alueen yrityksistä löytyy kiinnostusta uudelle mobiiliteknologialle. Liedossakin toimiva VAK-konserni on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista kuljetuskaluston valmistajista ja huoltajista.

– 5G tuo teollisuuteen merkittäviä mahdollisuuksia. Esimerkiksi IoT-sensoreiden käyttö monipuolistuu, yritysten käyttöön voidaan rakentaa omia 5G-privaattiverkkoja ja tulevaisuuden ratkaisut, kuten etäohjattavat laitteet yleistyvät. Haluamme ehdottomasti olla tässä kehityksessä mukana ja selvittää kehitysmahdollisuuksia 5G:n ympärillä, nyt kun verkko saatiin tänne Lietoon, VAK Oy:n talous- ja hankintajohtaja Tuomas Vasama sanoo.

Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 30 % väestöstä, eli yli 1,6 miljoonaa suomalaista. Kehitys on ollut nopeaa ja uusi mobiiliteknologia yleistyy myös kuluttajien parissa odotetusti.

– Uuden mobiiliteknologian käyttöönotto seuraa yleensä hyvin samantyyppistä polkua. Ensin siitä innostuvat teknologiset edelläkävijät, jonka jälkeen käyttö leviää nopeasti. Uskomme, että parin vuoden sisällä 5G:tä käytetään jo enemmän kuin 4G:tä. 5G:n suosiota ovat kasvattaneet viime aikoina erityisesti nopeasti laajentunut verkko sekä kasvanut laitevalikoima, Elisan Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Laukkanen kertoo.

5G:n mahdollistamat, jopa 10 kertaa nopeammat yhteydet, saa käyttöönsä 5G-laitteen ja -liittymän yhdistelmällä, 5G-verkon alueella.

Elisan 5G-verkko palvelee Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Kotkassa, Porvoossa, Mikkelissä, Kokkolassa, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Nokialla, Ylöjärvellä, Kangasalalla, Riihimäellä, Raahessa, Raisiossa, Hollolassa, Sipoossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Jämsässä, Liedossa, Heinolassa, Orimattilassa, Kuusamossa, Sotkamossa, Muuramessa, Kauniaisissa, Iitissä, Kittilässä, Siuntiossa, Savitaipaleella, Kolarissa ja Nilsiässä.

5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj