Elisan 5G-verkon alueella asuu jo 30 % suomalaisista

Elisa on laajentanut loppukesän aikana 5G-verkkoaan nopeasti ja nyt verkon alueella asuu jo 30 % suomalaisista. Elisan 5G on saatavilla jo miltei 40 paikkakunnalla Suomessa.

Viimeisimpänä Elisa avasi Suomen pohjoisimman 5G-verkon Rovaniemelle. Elokuun alun jälkeen verkko on avautunut lisäksi Siilinjärvelle, Kaarinaan, Nurmijärvelle, Lohjalle, Riihimäelle, Kauniaisiin ja Hollolaan.

5G:n suosio jatkaa nousuaan laajentuneen verkon, kasvaneen päätelaitevalikoiman ja erilaisten palvelutoteutusten kautta, joilla 5G:n mahdollisuuksia on havainnollistettu ja tuotu käytäntöön.

– 5G-teknologian tuomat mahdollisuudet ovat kaikille uutta. Olemme halunneet kehittää 5G-palveluita erilaisten kokeiluiden, pilottien ja tapahtumien kautta yhdessä asiakkaidemme kanssa. Näin olemme pystyneet konkretisoimaan 5G:n hyötyjä ja antamaan esimerkkejä erilaisista käyttökohteista, verkkoratkaisuista vastaava johtaja Sami Rajamäki kuvaa.

Esimerkkeinä viimeisimmistä 5G:tä hyödyntävistä toteutuksista ovat etäopetuskokeilut Helsingin ja Turun kaupunkien kanssa, dronejen käyttö ympäristönhoidon ja Pelastuslaitoksen työtehtävien tukena, etäohjattavan traktorin hyödyntäminen yhteistyössä Valtran kanssa sekä privaattiverkkototeutukset Oulun yliopistollisen sairaalan ja Terrafamen kanssa.

Kuluttajatkin löytäneet 5G:n – 5G-puhelin nousi myydyimmäksi laitteeksi

Yli 1,6 miljoonaa suomalaista asuu Elisan 5G-verkon alueella. Kuluttajien hyppäys 5G:n käyttäjiksi on tapahtunut nopeasti, vaikka siirtyminen uuteen teknologiaan vaatiikin 5G:tä tukevan päätelaitteen ja liittymän.

– Suomalaiset päivittävät mobiililaitteitaan suhteellisen usein ja tämä on nopeuttanut 5G-päätelaitteiden myyntiä. 5G-laite onkin yhä useamman ostajan valinta ja ensimmäistä kertaa 5G-puhelin nousi Elisan myydyimmäksi puhelimeksi elokuussa 2020, Sami Rajamäki iloitsee.

Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Kangasalalla, Riihimäellä, Raahessa, Raisiossa, Hollolassa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa, Kauniaisissa ja Siuntiossa. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Tiedot Elisan 5G-paikkakunnista ja peittoalueista osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä: www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj