Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli miljoona suomalaista

Elisan kattava 5G-verkko on laajentunut nopeasti läpi Suomen, kattaen jo 25 paikkakuntaa. Uuden mobiiliteknologian hyödyt ovat tarjolla yli miljoonalle suomalaiselle.

Kaksi vuotta sitten, kesäkuussa 2018, Elisa avasi maailman ensimmäisen 5G-verkon Tampereelle. Kansainvälistäkin huomiota herättäneen avauksen yhteydessä soitettiin maailman ensimmäinen 5G-videopuhelu Tampereen ja Tallinnan välillä. Tämän jälkeen Elisan 5G-verkon rakennus on edennyt nopeasti, erityisesti vuoden 2019 alusta käyttöön tulleiden 5G-taajuuksien myötä. Puolentoista vuoden aikana Elisa on avannut 5G-verkon jo 25 paikkakunnalle Suomessa. Verkon alueella asuu yli miljoona suomalaista.

Kulunut kevät ja poikkeukselliset olosuhteet ovat saaneet monet suomalaiset kaipaamaan nopeampaa nettiyhteyttä.

– Elisan verkossa datamäärät ovat nousseet parhaimmillaan 30 % tänä keväänä. Älylaitteiden määrä on kasvanut ja samaan aikaan asiakkaidemme käyttämät palvelut vaativat jatkuvasti enemmän nopeuksia. Perheissä on saatettu huomata, että olemassa oleva yhteys ei enää riitä. 5G:n mahdollistamat, jopa 10 kertaa nopeammat yhteydet, ovat alkaneet houkutella monia. Kiinnostusta on lisännyt myös 5G-päätelaitteiden nopeasti laajentunut valikoima, liiketoimintajohtaja Juha Laukkanen Elisan kuluttaja-asiakasyksiköstä sanoo.

Myös yritykset ovat lähteneet koko ajan innokkaammin tutkimaan 5G:n mahdollisuuksia ja Elisalla onkin jo tuhansia 5G-yrityskäyttäjiä. Tämän vuoksi Elisa uudisti yritysasiakkaiden puheliittymätarjontaansa äskettäin siten, että uudessa valikoimassa 5G sisältyy automaattisesti kaikkiin liittymävaihtoehtoihin.

– Nyt yrittäjän ei tarvitse arpoa minkä G-sukupolven liittymä hänellä on käytössään, vaan hän voi luottaa siihen, että pääsee takuuvarmasti ja teknologioihin rajoittumatta aina nopeimpaan mahdolliseen verkkoon. Yhä useammin se on 5G, nyt kun verkko on saatavilla jo kattavasti ympäri Suomea, liiketoimintajohtaja Petteri Svensson Elisan yritysasiakasyksiköstä kertoo.

5G:n laajeneminen etenee nopeasti

Elisan 5G-verkon laajentaminen jatkuu ja uusia 5G-paikkakuntia on tulossa ripeässä tahdissa loppuvuoden aikana.

– Suomalaisten mobiilidatan- ja palveluiden käyttö jatkaa kasvuaan; käytämme yhä eniten mobiilidataa koko maailmassa. Tämä vaatii 5G-verkon nopeaa laajentamista, sillä suomalaiset ovat ottaneet nopeasti uuden teknologian omakseen. 5G:n avulla voimme palvella entistä paremmin asiakkaidemme tarpeita, oli sitten kyseessä mobiililiittymä tai kodin nettiyhteys , Elisan verkkoratkaisuista vastaava johtaja Sami Rajamäki summaa.

Elisan kattava 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Vaasassa, Seinäjoella, Hyvinkäällä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kangasalalla, Iisalmessa, Raisiossa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa. 5G-palveluiden edelläkävijänä tunnettu Elisa tarjoaa asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä eri nopeuksilla. Elisan 5G-karttaan voi tutustua osoitteessa www.elisa.fi/kuuluvuus. Lisätietoa 5G:stä löytyy osoitteesta www.elisa.fi/5g.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj