Elisan elokuun myydyimmät puhelimet: uutuusbrändin 5G-malli nousi listalle

Elokuussa Elisan myydyimpien listoilla nähtiin lähes vastakkaiset tilanteet – kuluttajalistalle nousi poikkeuksellisen paljon eri brändejä, kun taas yritysasiakkaiden lista oli kahden kauppa. Kuluttajalistalla ykkössijan nappasi Samsung Galaxy A52s 5G ja yritysasiakaslistalla Apple iPhone 13 5G.

Elisan kuluttajalistan top 5:een mahtui elokuussa peräti neljä eri puhelinmerkkiä – Samsung vei kaksoisvoiton, mutta seuraavat sijat menivät Xiaomille, Applelle ja OnePlussalle.

‒ Tällä hetkellä puhelinmarkkinassa on monia tasaisesti kiinnostavia malleja eikä vain yhtä selkeää suosikkia, jonka kuluttajat itsestään selvästi valitsisivat, Elisan kodin elektroniikan liiketoimintajohtaja Ville Valkama kertoo. ‒ Puhelinten kysyntä on tälläkin hetkellä runsasta ja myynti sujuu vilkkaasti inflaatiosta huolimatta. Puhelin on niin olennainen osa arkea ja elämäämme, että uusi hankitaan tai vanhaa korjataan tarvittaessa, oli taloustilanne mikä hyvänsä.

Elokuussa kuluttajalistalle saatiin myös kokonaan uusi brändi, kun Nothing Phone (1) 5G nousi myydyimpien joukkoon sijalle 14. ‒ Nothing Phone (1) 5G kiinnostaa asiakkaitamme: heinäkuussa sen tilanne näytti jo lupaavalta, ja nyt se pääsi myydyimpien listalle. Tulokkaan tunnettuus kasvaa vähitellen, ja se on otettu hyvin vastaan, Valkama mainitsee.

‒ Nothing Phone (1) 5G on tuonut pitkästä aikaa mielenkiintoa puhelinmarkkinaan. Puhelimen takakuoren muotoilu ja Glyph-valot ovat esimerkkejä näistä innovatiivisista ja kiehtovista ominaisuuksista, Valkama pohtii.

Saatavuus ratkaisee Applen ja Samsungin kisan

Elokuussa Elisan yritysasiakkaiden myydyimpien lista oli puhtaasti kahden kauppa – Apple ja Samsung jakoivat keskenään kaikki 15 listasijaa.

Alkavalta syksyltä puhelinmarkkinassa odotetaan erityisesti Applen uutuusmalleja. ‒ Tuntumamme on, että uutuudet kiinnostavat yritysasiakkaitamme kovasti, ja ne nähtäneen myös myydyimpien listalla pian myynnin käynnistymisen jälkeen, jos saatavuus on alusta asti kohdallaan. Saatavuus ratkaisee tällä hetkellä muutenkin Samsungin ja Applen yksittäisten mallien sijoituksia, sillä kiinnostus niiden puhelimia kohtaan on hyvin tasaista, Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson toteaa.

‒ Applen uutuuksien oletetaan kipuavan hintahaitarin yläpäähän. Niiden suosiosta ennakoidaan kuitenkin suurta, koska ne ovat monen työntekijän ykkösvalinta. Työnantajan näkökulmasta on tärkeää tarjota työntekijöille näiden toivomat puhelimet, koska työntekijät saavat niistä arvoa sekä työ- että vapaa-aikaan, Svensson summaa.

eSIM-kellojen suosio kasvaa edelleen

Älykellojen listalla eSIM-kellojen osuus on kasvanut viime kuukausina ja kasvaa edelleen. Myös koululaisten kellopuhelinten kysyntä on ollut selvässä kasvussa. ‒ Monissa perheissä pienelle koululaiselle on hankittu kellopuhelin, joka koetaan usein hyväksi vaihtoehdoksi ennen ensimmäistä varsinaista puhelinta. Helposti ranteessa kulkeva kellopuhelin palvelee erinomaisesti monen lapsen ja perheen tarpeita, ja tänä vuonna niitä on hankittu aiempaa enemmän, Ville Valkama toteaa.

Elisan myydyimmät puhelimet, elokuu 2022

Kuluttaja-asiakkaat

 1. Samsung Galaxy A52s 5G
 2. Samsung Galaxy A22 5G
 3. Xiaomi Redmi Note 10 5G
 4. Apple iPhone 13 5G
 5. OnePlus Nord CE 2 Lite 5G
 6. Samsung Galaxy A13
 7. Xiaomi Redmi 9C
 8. Apple iPhone 12 5G
 9. OnePlus Nord 2 5G
 10. Apple iPhone 11
 11. Samsung Galaxy A53 5G
 12. Samsung Galaxy A03
 13. Apple iPhone 13 Pro 5G
 14. Nothing Phone (1) 5G
 15. Apple iPhone 13 Pro Max 5G

Yritysasiakkaat

 1. Apple iPhone 13 5G
 2. Samsung Galaxy A32 5G Enterprise
 3. Apple iPhone 13 Pro 5G
 4. Samsung Galaxy A53 5G
 5. Apple iPhone 12 5G
 6. Samsung Galaxy S21 FE 5G
 7. Samsung Galaxy A52s 5G
 8. Apple iPhone SE 2022 5G
 9. Apple iPhone 11
 10. Samsung Galaxy A13
 11. Apple iPhone 13 Mini 5G
 12. Apple iPhone 13 Pro Max 5G
 13. Samsung Galaxy S22 5G
 14. Samsung Galaxy Xcover 5
 15. Samsung Galaxy A22 5G

Elisan myydyimmät älykellot, elokuu 2022

 1. Apple Watch S7 GPS
 2. Spacetalk Adventurer Lasten Kellopuhelin
 3. Huawei Watch Fit
 4. Apple Watch S7 + Cellular eSIM
 5. Polar Ignite 2
 6. Polar Vantage M2
 7. Samsung Galaxy Watch5
 8. Apple Watch SE GPS
 9. Samsung Galaxy Watch4
 10. Samsung Galaxy Watch4 Classic
 11. Huawei Band 6
 12. Huawei Watch 3 LTE eSIM
 13. Huawei Watch GT 3 Pro
 14. Huawei Watch GT 2
 15. Huawei Watch GT 3

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi