Elisan helmikuun 2022 myydyimmät puhelimet: 5G vauhdittanut korkealaatuisten puhelinten kysyntää

Helmikuussa Elisan kuluttajalistan kolme kärkisijaa menivät Samsungille. Yritysasiakaslistalla Samsungin rintaman rikkoivat sijoille 2 ja 3 nousseet Applen 5G-puhelimet. Listan kokonaisuus osoittaa, että hyvin korkealaatuisten laitteiden osuus myydyimmistä puhelimista kasvaa.

Helmikuussa Elisan kuluttajalistan kärkeen nousivat Samsung A12, A52s 5G ja A32 5G. Lisäksi listalle ylsi uudesta Samsung Galaxy S22 -sarjasta Ultra 5G. ‒ Samsungin uutuudet saivat hyvän vastaanoton, ja yksi sen lippulaivamalleista nousi saman tien myydyimpien listalle. Huomaamme kaiken kaikkiaan, että kyvykkäiden 5G-puhelinten osuus kasvaa listalla, Elisan kuluttaja-asiakkaiden liiketoimintajohtaja Ville Valkama kertoo.

‒ Uutuuspuhelimissa on hienoja ominaisuuksia, kuten entistä paremmat kamerat, joilla esimerkiksi pimeässä kuvaaminen onnistuu mainiosti. Laajemmin ottaen yhä laadukkaampien puhelinten nousu ilmiönä liittyy siihen, että 5G:n tulo on nostanut suomalaisten odotuksia laitteiden teknistä kyvykkyyttä kohtaan. Puhelin on nykyään erittäin keskeinen osa arkeamme niin yhteydenpidossa, viihtymisessä kuin työnteossakin, ja siitä halutaan kaikki hyöty irti, Valkama toteaa.

‒ Näemme myös, että kyvykkäiden puhelinten nousu on vaikuttanut laitteiden keskihintaan: myydyimpien listoilla keskihinta on kehittynyt 10 prosenttia kolmen vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna, mikä kertoo osaltaan, että laadukkaita ominaisuuksia arvostetaan. Asiakkaistamme tyytyväisimpiä ovat ne, joilla on sekä 5G-liittymä että korkealuokkainen laite sen hyödyntämiseen. 5G-mallien osuus myydyimmistä puhelimistamme lähestyy jo 90 prosenttia, Valkama toteaa.

‒ Barcelonan mobiilimessut (Mobile World Congress) ovat juuri alkaneet, ja tänä vuonna messutarjonta näyttää suuntaa 5G:n arkipäiväistymiselle ympäri maailman. Esillä on paljon erilaisia käyttötapoja sekä ympäristöjä, jossa 5G tuo hyötyjä arjen tilanteisiin, Valkama mainitsee.

Yritykset hankkivat jo lähes yksinomaan 5G-puhelimia

Yritysasiakaslistan kärjessä Samsungin dominointia rikkoivat kakkos- ja kolmossijalle yltäneet Apple iPhone 13 5G ja iPhone 13 Pro 5G. Lista koostuu lähes pelkästään 5G-puhelimista, ja yritysten siirtyminen 5G:n käyttäjiksi on ollut ripeää.

‒ Monissa organisaatioissa on edelleen työtehtäviä, joissa hyödynnetään vain osaa älypuhelimen ominaisuuksista: esimerkiksi tietyissä asiakaspalveluun keskittyvissä tehtävissä korostuu yrityksen tavoitettavuus ja puheviestintä. Tarvetta muulle käytölle ei juurikaan ole, ja tällöin puhelimen valintaa ohjaa erityisesti hinta sekä akun kesto. Tästä esimerkki on Samsung Galaxy A12:n suosio, Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson kertoo.

‒ Tällä hetkellä käytännössä kaikki muut yritysasiakkaiden hankkimat puhelimet työntekijän tehtävästä tai roolista riippumatta ovatkin jo 5G-laitteita, Svensson toteaa.

Älykellojen hankinnassa korostuvat turvallisuutta tukevat ominaisuudet

Asiakkaiden kiinnostus omaa ja läheisten hyvinvointia kohtaan jatkaa vahvaa kasvuaan.

– Hyvinvoinnin lisäksi älykellojen turvallisuutta tukevat ominaisuudet kiinnostavat asiakkaita. Ilmiö näkyy sim-kortillisten kellojen suosiona sekä lasten uudenlaisten kellopuhelinten yleistymisenä: älykellon kautta asiakas on aina yhteydessä, vaikka puhelin ei olisi mukana. Sijaintitiedon jakaminen mahdollistaa myös lapsen paikantamisen erityisesti Spacetalkin älykellossa. Nämä ominaisuudet tuovat käyttäjille mielenrauhaa keskittyä heille olennaisiin asioihin, Valkama kiteyttää.

Elisan myydyimmät puhelimet, helmikuu 2022

Henkilöasiakkaat

 1. Samsung Galaxy A12
 2. Samsung Galaxy A52s 5G
 3. Samsung Galaxy A32
 4. OnePlus Nord 2 5G
 5. Apple iPhone 13 5G
 6. Apple iPhone 13 Pro Max 5G
 7. Apple iPhone 12 5G
 8. Samsung Galaxy A22 5G
 9. Xiaomi Redmi Note 10 5G
 10. Apple iPhone 13 Pro 5G
 11. Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
 12. Poco M4 Pro 5G
 13. Apple iPhone 11
 14. Samsung Galaxy A02s
 15. Apple iPhone 13 mini 5G

Yritysasiakkaat

 1. Samsung Galaxy A12
 2. Apple iPhone 13 5G
 3. Apple iPhone 13 Pro 5G
 4. Samsung Galaxy A22 5G
 5. Apple iPhone 12 5G
 6. Samsung Galaxy A32 5G
 7. Samsung Galaxy A52s 5G
 8. Samsung Galaxy S21 5G
 9. OnePlus Nord 2 5G
 10. OnePlus Nord 2 5G
 11. Samsung Galaxy XCover 5 Enterprise
 12. Samsung Galaxy A52
 13. Apple iPhone 13 Pro Max 5G
 14. Apple iPhone 13 mini 5G
 15. Samsung Galaxy S20 FE 5G

Elisan myydyimmät älykellot, helmikuu 2022

 1. Huawei Watch GT 2
 2. Polar Ignite 2
 3. Apple Watch Series 7 GPS + Cellular eSIM
 4. Apple Watch Series 7 GPS
 5. Apple Watch Series 3 GPS
 6. OnePlus Watch
 7. Suunto 7
 8. Polar Grit X Pro
 9. Apple Watch SE GPS
 10. Spacetalk Adventurer Lasten Älykello
 11. Huawei Watch GT 3
 12. Polar Vantage M2
 13. Apple Watch SE GPS + Cellular eSIM
 14. Huawei Watch Fit Elegant
 15. Garmin Venu 2S

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi