Elisan ja Tele2:n yhteistyö nostaa yritysten tietoliikennepalvelut uudelle tasolle Pohjoismaissa

Elisa ja ruotsalainen teleoperaattori Tele2 ovat aloittaneet yhteistyön, joka mahdollistaa yritysverkkojen aidosti läpinäkyvän palvelunhallinnan Pohjoismaiden alueella.

Yhteistyön ansiosta Pohjoismaissa toimiva yritys saa verkko- ja IT-palvelunsa yhden kumppanin kautta. Lisäksi yritysverkon ja siinä toimivien liiketoimintasovellusten toimintaa pystytään monitoroimaan läpinäkyvästi verkon päästä päähän (end-to-end). Asiakkaan suuntaan tämä näkyy ketteränä palvelunhallintana ja erityisen nopeana vianhallintana.

– Yhteistyö Tele2:n kanssa sopii Elisalle erittäin hyvin. Ensiluokkaisen palvelunhallintakyvykkyyden lisäksi jaamme yhteisiä arvoja, kuten ketteryys ja asiakaskeskeisyys. Ruotsi on iso markkina, jossa moni yritys tekee liiketoimintaa sekä Ruotsissa, Suomessa että globaalisti. Yhteistyö täydentääkin oivasti myös Elisan globaalia kumppaniverkostoa. Verkon automaation sekä end-to-end-palvelunhallinnan kautta pystymme tarkasti määrittämään, miten asiakkaan liiketoiminta voi niin kotimaassa kuin sen ulkopuolellakin, sanoo Elisan yritysasiakasliiketoiminnan johtaja Timo Katajisto.

– Kumppanuus Elisan kanssa parantaa yritysasiakkaidemme liiketoimintamahdollisuuksia ja palveluidemme käyttöä Pohjoismaissa. Samalla pystymme takaamaan heille rajattomat viestintämahdollisuudet. Elisa avasi ensimmäisenä operaattorina Suomessa 5G-verkon. Kun nämä ominaisuudet yhdistää Tele2:n erittäin laadukkaaseen kiinteään ja mobiiliverkkoon, uskon, että olemme erittäin vahva ja kiinnostava toimija pohjoismaisilla tietoliikennemarkkinoilla, kertoo Tele2:n yritysasiakasliiketoiminnasta vastaava johtaja Fredrik Stenberg.

Kumppanuus mahdollistaa Ruotsissa ja Suomessa toimivan yrityksen palvelun räätälöidysti aina asiakkaan toivomalla tavalla. Yritys voi valita mieltymyksensä mukaan joko paikallisen tai kansainvälisen palvelun yhden luukun periaatteella. Yhteistyösopimus kattaa yritysverkkojen lisäksi myös mobiiliverkon roaming mukaan lukien.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj