Elisan kotimaiset draamat maailmalla: ’Kaikki synnit’ sarja myy jo Etelä-Amerikassa – ’Mies joka kuoli’ esillä Saksassa

Elisa Viihteen alkuperäissarjoista on tullut vientituote. Erityisesti Pohjois-Pohjanmaalle sijoittuva ’Kaikki synnit’ on mennyt viime aikoina kuumille kiville laajan Etelä-Amerikan levityksen ansiosta. Sarja on kaiken kaikkiaan myyty jo yli 40 maahan, ja se on näin ollen Elisan tällä hetkellä kansainvälisesti myydyin sarja. Myös kesällä julkaistu ’Mies joka kuoli’ -sarja on esillä tv-sarjafestivaaleilla Seriencampissa, Saksassa, jossa palkitaan vuosittain vuoden paras kansainvälinen sarja. Elisan tv-sarjavienti kattaa jo yli 50 maata Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa.

Kaikki synnit -sarjan jälkeen seuraavaksi myydyimmät Elisan kotimaiset sarjat maailmalla ovat kestosuosikit Bullets ja Nyrkki. Lisäksi Elisan sarjoista ovat menestyneet viennissä Ivalo, Huone 301, Mädät omenat sekä Mister8. Sarjoja myydään ulkomaisille palveluille ja kanaville kansainvälisten levittäjien toimesta.

– Haluamme tuottaa laadukkainta kotimaista draamaa, joka puhuttelee suomalaisia ja täyttää myös kansainvälisen yleisön kriteerit. Eri maissa kiinnostutaan hieman erilaisista kotimaisista sarjoista. Esimerkiksi Ranskan isoimmalle maksu-tv-kanavalle, Canal+:lle, on myyty Mister8 -sarja kun taas Etelä-Amerikassa on tehty Kaikki synneistä sopimus paikallisen HBO:n kanssa, kertoo Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Elisalla sarjojen kansainvälistä potentiaalia ja laatua mitataan myös erilaisilla palkinnoilla ja ehdokkuuksilla kansainvälisissä draama- ja tv-alan kilpailuissa. Korpela antaa esimerkin:

– Juuri nyt jännitämme, miten Mies joka kuoli -sarja pärjää Saksan tv-sarjafestivaaleilla. Festivaali tavoittaa erilaisia kansainvälisiä alan sidosryhmiä, joten sarjojemme esilläolo vie itsessään Suomi-kuvaa maailmalle. Kotimaisista sarjatuotannoista puhutaankin maailmalla jo ”Finnish weirdinä” eli suomalainen outous on kiinnostavaa ja myös eräänlainen kilpailuetu kulttuuriviennissä.

Seriencamp-festivaaleille on valittu yhteensä kahdeksan vuoden kiinnostavinta kansainvälistä tv-sarjaa, joista alan asiantuntijoista koostuva raati valitsee voittajan. Festivaali järjestetään Munichissä 6–9. lokakuuta.

Kaikki synnit on ollut myös kotimaan katsotuimpia sarjoja

Kaikki syntien ensimmäinen ja toinen tuotantokausi ovat olleet Elisa Viihde Viaplayn katsotuimpia sarjoja. Myös Yle näytti sarjojen kaksi ensimmäistä kautta Areena -palvelussaan kesällä 2022, ja sarja on noussut Areenan kesän katsotuimpien joukkoon. Elisalla valmistaudutaan parhaillaan Kaikki synnit -sarjan kolmannen tuotantokauden lanseeraukseen kotimaassa 18. joulukuuta. Sarjan uuden kauden traileri on julkaistu tänään. Linkki 

– Kaikki syntien kolmannella kaudella kaikki tarinat nivoutuvat yhteen ja kolmen kauden mittainen sarjatrilogia tulee päätöksensä: Kaikki synnit paljastuvat, kiteyttää Korpela.

Kaikki Elisan tilaamat kotimaiset alkuperäissarjat ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelusta Suomessa.

Elisa Viihde -alkuperäissarjan ’Kaikki synnit’ kolmannen kauden on luonut ja käsikirjoittanut Venla Aakko yhdessä Mika Ronkaisen kanssa. Ronkainen on myös ohjannut sarjan. Sarjan on tuottanut Ilkka Matila, Matila Röhr Productions Oyltä yhteistuotantona virolaisen Taska Filmin kanssa. Kansainvälisen levityksen hoitaa NBCUniversal. Sarja on toteutettu yhteistyössä Business Finlandin, Business Oulun, Lumijoen kunnan, Estonian Film Instituten, Film Estonian ja Sky Studiosin kanssa. Sarjan kolmas kausi julkaistaan 18.12. Elisa Viihde Viaplayssa.

Elisa Viihde -alkuperäissarjan ’Mies joka kuoli’ pohjautuu Antti Tuomaisen samannimiseen menestysromaaniin. Kirjan ovat sovittaneet sarjaksi Markku Flink ja Brendan Foley (Cold Courage), ja Foley toimii myös sarjan käsikirjoittajana. Sarjan on ohjannut Samuli Valkama. Sarjan on tuottanut ReelMedia Oy:n Markku Flink. Sarjan kansainvälisenä levittäjänä toimii Fifth Season.

 

 

Elisa Viihde Viaplay on kotimainen suoratoistopalvelu, joka tavoittaa viikoittain satojatuhansia katsojia. Kerromme asiakkaillemme parhaat tarinat Pohjolasta ja maailmalta. Jatkuvasti uusiutuva tarjontamme sisältää laajan kauttauksen suosittuja Elisa Viihteen ja Viaplayn alkuperäissarjoja sekä kansainvälisiä laatusarjoja, palkittuja kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia, huippu-urheilua suorina lähetyksinä Valioliigasta NHL:ään sekä paljon ohjelmaa myös perheen pienimmille. Elisa Viihde Viaplay -palvelun tarjoavat Elisa Oyj ja Nordic Entertainment Group AB. viaplay.fi

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi