Elisan maaliskuun 2022 myydyimmät puhelimet: listoilla lähes pelkkiä 5G-puhelimia

Maaliskuussa Elisan kuluttaja-asiakkaiden myydyimmän listan neljä ensimmäistä sijaa menivät Samsungin 5G-puhelimille. Yritysasiakkaiden listalla Samsungin ja Applen 5G-mallit jakoivat kärkipaikat varsin tasaväkisesti.

5G-puhelinten osuus Elisan myydyimmistä puhelimista jatkoi maaliskuussa kasvuaan: kuluttajalistalle nousi 12 ja yritysasiakaslistalle peräti 13 eri 5G-puhelinta. 5G-puhelimet ovat tulleet osaksi suomalaisten työ- ja vapaa-aikaa, ja niiden hyödyistä nautitaan jo laajasti. Elisan asiakkaista tyytyväisimpiä ovat ne, joilla on sekä 5G-liittymä että korkealuokkainen laite sen hyödyntämiseen.

5G:n tulo on myös nostanut suomalaisten odotuksia laitteiden teknistä kyvykkyyttä kohtaan, ja puhelimet ovat yhä korkealaatuisempia. ‒ 5G mahdollistaa puhelinten entistä monipuolisemman käytön ja tuo mukanaan uusia ominaisuuksia. Esimerkiksi erilaiset lisättyä todellisuutta hyödyntävät sisältösovellukset tulevat todennäköisesti pian yleistymään, Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Ville Valkama arvioi.

Tällaisia sovelluksia voidaan käyttää esimerkiksi museoiden, näyttelyiden ja eläintarhojen opasteissa. Puhelimen läpi katseltava, lisätyn todellisuuden rikastama näkymä antaa paljon mahdollisuuksia ja uudenlaisia elämyksiä tutuissakin ympäristöissä.

‒ Vastaavanlaista käyttöä monipuolistaa sekin, että puhelinten näyttöjen koko kasvaa edelleen. Huomaamme myös, että asiakkaidemme kiinnostus taittuvanäyttöisiä puhelimia kohtaan lisääntyy, Valkama kertoo. ‒ Puhelimen halutaan edelleen mahtuvan taskuun, mutta sen on oltava silti riittävän iso, jotta katselukokemus on miellyttävä.

Yritysten siirtymä 5G:hen jo pitkällä

Samsung ja Apple ovat edelleen yritysasiakkaiden suosikkeja, ja ne jakoivat myös maaliskuussa listan parhaat sijoitukset. Yritysasiakkaiden myydyimpien puhelinten lähes koko top 10 koostuu 5G-puhelimista.

‒ Tämä tukee hyvin asiakasdataamme, josta näemme, että yritysten siirtymä 5G:hen tapahtuu yhä kiihtyvällä vauhdilla. Nopeat 5G-yhteydet tuovat yrityksille hyötyjä niin paremman henkilöstötyytyväisyyden, vahvan työnantajamielikuvan, vaikuttavan asiakastyön kuin joustavan työnteon näkökulmista. Omaan tutkimustietoomme perustuen tiedämme myös, että eniten 5G-verkossa dataa käyttävät asiakkaat ovat kaikkein tyytyväisimpiä asiakkaitamme, Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson toteaa.

Kevätaurinko kasvatti urheilukellojen suosiota

Suunto 7 kiri maaliskuussa myydyimpien älykellojen kakkoseksi Huawein jatkaessa kärkisijalla. Myös Polar ja Garmin parantelivat asemiaan edelliseen kuuhun nähden. ‒ Uskomme, että listalla nähdään jatkossa entistä enemmän SIM-kyvykkäitä vaihtoehtoja Apple Watchin ja lasten Spacetalk-kellopuhelimen lisäksi, Ville Valkama kertoo.

Elisa on laajentanut MultiSIM-palvelun tarjontaa, ja se on nyt saatavilla Applen lisäksi muun muassa Huawein ja Samsungin älykelloihin. MultiSIM:n avulla asiakas voi pitää yhteyttä ja nauttia esimerkiksi musiikin kuuntelusta, vaikka puhelin ei olisi mukana. ‒ Haluamme hyvän laite- että palveluvalikoiman avulla tarjota asiakkaillemme mielenrauhaa omaan ja läheisten turvallisuuteen sekä hyvinvointiin liittyvissä tarpeissa, Valkama mainitsee.

Elisan myydyimmät puhelimet, maaliskuu 2022

Henkilöasiakkaat

 1. Samsung Galaxy A52s 5G
 2. Samsung Galaxy A32 5G
 3. Samsung Galaxy S21 5G
 4. Samsung Galaxy A22 5G
 5. Apple iPhone 13 5G
 6. Samsung Galaxy A02s
 7. Apple iPhone 12 5G
 8. Apple iPhone 12 mini 5G
 9. Apple iPhone 13 Pro Max 5G
 10. OnePlus 9 5G
 11. Nokia 105
 12. Samsung Galaxy A 12
 13. Apple iPhone 13 Pro 5G
 14. Xiaomi Redmi Note 10 5G
 15. OnePlus Nord 2 5G

Yritysasiakkaat

 1. Apple iPhone 13 5G
 2. Samsung Galaxy A32 5G Enterprise
 3. Apple iPhone 12 5G
 4. Samsung Galaxy A52s 5G
 5. Samsung Galaxy S21 5G
 6. Apple iPhone 13 Pro 5G
 7. Samsung Galaxy A22 5G
 8. Samsung Galaxy A32 5G
 9. Apple iPhone 11
 10. Apple iPhone 13 Pro Max 5G
 11. Samsung Galaxy XCover 5 Enterprise
 12. OnePlus Nord 2 5G
 13. Apple iPhone 12 mini 5G
 14. Samsung Galaxy S20 FE 5G
 15. Apple iPhone 13 mini 5G

Elisan myydyimmät älykellot, maaliskuu 2022

 1. Huawei Watch GT 2
 2. Suunto 7
 3. Polar Vantage M2
 4. OnePlus Watch
 5. Garmin Venu
 6. Apple Watch Series 7 GPS + Cellular eSIM
 7. Huawei Watch Fit
 8. Apple Watch Series 3 GPS
 9. Spacetalk Adventurer Lasten Älykello eSIM
 10. Honor Band 5
 11. Apple Watch Series 7 GPS
 12. Apple Watch SE GPS
 13. Polar Ignite 2
 14. Polar Grit X Pro
 15. Huawei Watch GT 3

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi