Elisan myydyimmät puhelimet ja älykellot marraskuussa 2022 – Black Fridayn suosikkina 5G-puhelimet ja kellopuhelimet

Elisan marraskuun myydyimmät puhelimet olivat kuluttajille OnePlus Nord CE 2 5G ja yritysasiakkaille Samsung Galaxy A32 5G Enterprise Edition.

Marraskuussa Elisan puhelinten ja älykellojen myyntiä nostattivat erilaiset alennusmyyntikampanjat kuten Singles Day, Black Friday ja Cyber Monday. Kampanjoiden ansiosta marraskuun merkitys elektroniikan hankinta-ajankohtana on jatkanut vahvistumistaan jo pidempään. Tänä marraskuussa rikottiin 5G-puhelinten myyntiennätyksiä Black Fridayna.

Black Fridayn kestosuosikkien, 5G-puhelinten, lisäksi tämän vuoden yllätyshittinä kellopuhelin

– Marraskuussa tarjosimme asiakkaillemme laajan valikoiman haluttuja laitteita kilpailukykyiseen hintaan ja myyntiä oli odotettua enemmän. Elisan marraskuun top 15 myydyimmistä puhelimista selkeästi suurin osa oli 5G-malleja. Black Fridayna myytiin 5G-puhelimia enemmän kuin koskaan aiemmin vastaavana ajankohtana. Kuluttaja-asiakkaiden kestosuosikki jo kolmatta kuukautta peräkkäin oli OnePlus Nord CE 2 5G, joka nousi selkeäksi voittajaluuriksi alennuskampanjoiden siivittämänä, sanoo Elisan älykkään elämän liiketoiminnasta vastaava johtaja Olli-Pekka Nokkonen.   

Myös pk-yritykset olivat aktiivisesti liikkeellä marraskuun tarjousviikoilla

– Kampanjakuukaudet eivät vaikuta suuryritysten ostopäätöksiin, mutta pk-yritykset hyödyntävät alennuskampanjoita puhelinhankinnoissaan aktiivisesti. Myynti jatkuikin niiden osalta marraskuussa kiivaana erityisesti keskihintaisten 5G-puhelinten siivittämänä, kertoo Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson.

Äly- ja urheilukellojen suosion kasvu jatkui edelleen vahvana. Kellopuhelimen käyttö yleistyy ja suomalaisvanhemmat näyttävät löytäneen lasten kellopuhelimet.

– Listan kärjen vei aktiivisuusranneke Huawei Band 7. Myös kaksi lasten kellopuhelinta Spacetalk ja Xplora nousivat listalle. Vielä keväällä 82 prosenttia suomalaisvanhemmista ei ollut kuullut kellopuhelimesta, vaikka 66 prosenttia koki huolta lasten altistumisesta haitallisille nettisisällöille esimerkiksi älypuhelinkäytössä. On hienoa, että suomalaiset näyttävät tänä syksynä löytäneen lasten älypuhelimelle kestävämmän digitaalisen ratkaisun. Terveyden mittaaminen ylipäätään on edelleen vahva trendi, minkä myötä listalla on useita kelloja myös Applelta, Samsungilta ja Polarilta, Nokkonen luettelee.  

Elisan kautta on mahdollista tehdä myös arvokkaampia hankintoja joustavasti osamaksulla.


Elisan myydyimmät puhelimet, marraskuu 2022

Henkilöasiakkaat

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G

Samsung Galaxy A53 5G

Samsung Galaxy A13 5G

Apple iPhone 13 5G

Xiaomi Redmi Note 10 5G

Samsung Galaxy S21 5G FE

OnePlus 10 Pro 5G

Xiaomi Redmi 9C

Samsung Galaxy A04s

OnePlus Nord 2T 5G

Samsung Galaxy A13

Samsung Galaxy S22+ 5G

Apple iPhone 14 Pro Max 5G

Apple iPhone 11

Nothing Phone (1) 5G

 

Yritysasiakkaat

Samsung Galaxy A32 5G Enterprise Edition

Samsung Galaxy XCover 5 Enterprise Edition

Apple iPhone 13 5G

Apple iPhone 14 Pro 5G

Samsung Galaxy A53 5G

Samsung Galaxy A13

Apple iPhone 14 Pro Max 5G

Apple iPhone 12 5G

Samsung Galaxy S21 FE 5G

Samsung Galaxy A52s 5G Enterprise Edition

Apple iPhone 13 mini 5G

Apple iPhone 14 5G

Samsung Galaxy A33 5G

Samsung Galaxy S22 5G

Samsung Galaxy A33 5G Enterprise Edition

 

Elisan myydyimmät älykellot, marraskuu 2022

Huawei Band 7

Polar Ignite 2

Huawei Band 6

Apple Watch Ultra 4G kellopuhelin

Samsung Galaxy Watch 4

Garmin Fenix 6X PRO

Apple Watch S8 GPS

Huawei Watch Fit

Polar Vantage M2

Apple Watch S8 4G kellopuhelin

Spacetalk Adventurer Lasten kellopuhelin

Xplora XGO3 Lasten Kellopuhelin

Apple Watch SE 2 GPS

Samsung Galaxy Watch 4 4G kellopuhelin

Apple Watch SE 2 4G kellopuhelin

 

Tutkimus vanhempien huolista liittyen lasten haitallisille sisällöille altistumisesta toteutettiin IROResearch Oy:n valtakunnallisessa kuluttajapaneelissa Tutkimushaastatteluja tehtiin yhteensä 602. Tiedonkeruuaika oli 18.5-30.5.2021. Tutkimuksen tilastollinen virhemarginaali on maksimissaan n. + 4,0 prosenttiyksikköä. Tutkimuksen tilasi Elisa Oyj. Elisan tiedote aiheesta.

 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2021 oli 2 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 300 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi