Elisan myydyimmät puhelimet ja älykellot tammikuussa 2023: kellopuhelin yleistyy lasten lisäksi aikuisten ranteissa

Elisan tammikuun myydyimmät puhelimet olivat kuluttajille OnePlus Nord CE 2 Lite 5G ja yritysasiakkaille Samsung Galaxy A32 5G Enterprise Edition. Elisan myydyin älykello oli Huawei Band 7.

‒ Myydyimpien listan kärjessä jatkoi viime vuoden listaykkönen OnePlus samaisella Nord CE 2 Lite -5G-puhelimella. Tammikuussa kestosuosikkien Applen ja Samsungin malleja nousi myös edelliskuukautta runsaammin listalle. 5G-puhelimet jatkavat valloitustaan listalla, ja kevään aikana odotamme näkevämme listan, jossa on ainoastaan 5G-puhelimia, sanoo Elisan kuluttajien laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Olli-Pekka Nokkonen.

‒ Yritykset luottavat vakaasti kahteen tunnettuun merkkiin, kertoo Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson:

‒ Apple ja Samsung jakavat tällä hetkellä lähes täysin yritysasiakkaiden puhelinmarkkinan. Talouden epävarmuus näkyy nyt pk-yritysten puhelinostoissa, jotka vähentyivät viime vuoden tammikuuhun verrattuna. Suurissa yrityksissä puhelimia uusitaan sen sijaan kiivaalla tahdilla 5G:hen. Kokonaisuutena puhelinten keskihinta on noussut noin 17 prosenttia viime vuoden tammikuuhun verrattuna.

Peruspuhelinten hankinta on laskeva trendi yrityksissä.

‒ Peruspuhelinten hankinta vähenee, ja niitä myytiin tammikuussa jopa 30 prosenttia viime vuoden tammikuuta vähemmän. Näitä ostetaan tavallisimmin esimerkiksi rakennus- ja kaupanalalle esimerkiksi rakennustyömaille sekä myymälöihin, sanoo Svensson.

Älykellojen markkinassa turbulenssia

Elisan suosituimpien älykellojen listan kymmenen kärjessä nähtiin kovaa kisailua mallien välillä. Markkinaa haastavat etenkin kellopuhelimet, joita on listalla jo viisi kappaletta, kun vuosi sitten niitä oli vain yksi.

‒ Tammikuussa Elisan kellomyynti kiihtyi ja Huawein Band 7 otti listakärjen. Myös kellopuhelimien yleistyminen jatkuu, kun sana turvallisuutta tuovasta digilaitteesta kiirii yhä laajemmalle. Listalta löytyykin entistä useampi kellopuhelin perinteisen älykellon sijasta. Erityisesti Apple Watch -käyttäjät päivittävät nyt kelloihinsa puhelinominaisuutta, ja erityisesti eSIM-varustellut kellot kasvattavat suosiotaan. Omien terveystietojen käsittelyn lisääntyessä älylaitteissa, on tärkeää muistaa myös suojata tietojen käsittely näillä laitteilla, Nokkonen muistuttaa.

Nokkonen näkee lasten kellopuhelimena suosituiksi nousseissa malleissa potentiaalia myös laajemmalle kohdeyleisölle:

‒ Tutkimamme mukaan kellopuhelin sopii myös loistavasti aikuisten käyttöön esimerkiksi silloin kun tarve on mahdollisimman selkeälle ja helpolle kellolle, jolla voi soittaa. Nykyään ihmiset harrastavat paljon esimerkiksi luonnossa liikkumista eri tavoin. Kellopuhelimen paikannuksen jakamisominaisuus tuo turvaa, kun tiedon omista liikkeistä saa jaettua läheiselle, avaa Nokkonen.

Elisan myydyimmät puhelimet, tammikuu 2023

Henkilöasiakkaat

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G

Samsung Galaxy A13 5G

Samsung Galaxy A53 5G

Apple iPhone 13 5G

Samsung Galaxy A13

Samsung Galaxy A33 5G

Apple iPhone 14 Pro Max 5G

Xiaomi Redmi 9C NFC

Apple iPhone 14 Pro 5G

OnePlus 10 Pro 5G

Apple iPhone 11

OnePlus Nord 2T 5G

Nokia 105

Apple iPhone 12 5G

Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

 

Yritysasiakkaat

Samsung Galaxy A32 5G Enterprise Edition

Apple iPhone 13 5G

Samsung Galaxy A13 5G

Apple iPhone 14 Pro 5G

Samsung Galaxy A53 5G

Apple iPhone 14 5G

Apple iPhone 13 mini 5G

Apple iPhone 12 5G

Apple iPhone SE (2022) 5G

Samsung Galaxy XCover 5 Enterprise Edition

Apple iPhone 14 Pro Max 5G

Samsung Galaxy S22 5G

Samsung Galaxy S21 FE 5G

Samsung Galaxy A13

Samsung Galaxy A33 5G

 

Elisan myydyimmät älykellot, tammikuu 2023

Huawei Band 7

Samsung Galaxy Watch 4

Polar Ignite 2

Apple Watch S8

Apple Watch SE 2

Samsung Galaxy Watch 4 4G eSIM Kellopuhelin

Polar Vantage M2

Polar Ignite 3

Apple Watch Ultra 4G eSIM Kellopuhelin

Huawei Watch GT 3

Apple Watch S8 4G eSIM Kellopuhelin

Apple Watch SE 2 4G eSIM Kellopuhelin

Garmin Venu 2S

Xplora 5 PLAY eSIM Kellopuhelin

Garmin Venu 2 Plus

 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2022 oli 2,1 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 600 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi