Elisan valokuituverkko laajenee Järvenpäässä ja Nurmijärvellä – nopea nettiyhteys entistä useamman kodin ja yrityksen saataville

Elisa laajentaa kattavaa valokuituverkkoaan vuoden 2023 aikana Järvenpäässä ja Nurmijärvellä. Valokuitu on erinomainen vaihtoehto kodin ja yrityksen laajakaistayhteydeksi, kun käyttäjällä on toistuva tarve nopealle yhteydelle pitkälle tulevaisuuteen. Elisan valonnopea yhteys on saatavilla yli miljoonaan kiinteistöön Suomessa joko valokuidulla tai kaapelimodeemilla toteutettuna.

Valokuituyhteys tulee entistä useamman kotitalouden ja yrityksen saataville, kun Elisa laajentaa valokuituverkkoaan Järvenpäässä Loutin ja Saunakallion sekä Nurmijärvellä Pietarinmäen alueilla.

– Rakennamme valokuitua laajasti eri puolilla Suomea, kaupunkien keskustoissa ja merkittävästi myös taajama-alueilla. Nopeille kodin yhteyksille on nyt kysyntää kaikilla näillä alueilla, esimerkiksi hitaampien kiinteiden yhteyksien, kuten kupariverkon, korvaajana, kertoo Elisan Uudenmaan aluejohtaja Sanna Sarpila.

Valokuidun lisäksi kodin tai yrityksen nettiyhteys voidaan toteuttaa esimerkiksi 5G-mobiiliverkolla tai kaapelimodeemilla. Parhaan yhteystekniikan määrittelee aina käyttäjän tilanne, tarve ja asuinpaikka.

– Valtaosa suomalaiskotien tarpeista katetaan tällä hetkellä nykyaikaisilla valokuitu- ja 5G-yhteyksillä. Yksikään teknologia ei ole aina ylitse muiden, vaan parhaan vaihtoehdon määrittää asiakkaan tarve. Siksi autamme asiakkaitamme valitsemaan omalle kodille tai yritykselle parhaan ratkaisun näistä kiinteän ja mobiiliverkon vaihtoehdoista, Sarpila jatkaa.

Valokuituyhteys tuo kotiin jopa useiden gigabittien yhteysnopeuden, ja se sopii hyvin myös perheille, joissa kotiverkon käyttäjiä on useita samanaikaisesti. Valokuitukaapeli voidaan rakentaa joko suoraan pientaloon tai kerrostalon tekniseen tilaan asti, josta nettiyhteys vedetään käyttäjän asuntoon. Saatavuuden omaan osoitteeseen voi tarkistaa Elisan sivuilta https://elisa.fi/netti/.

 

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Olemme tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden sekä 5G:n edelläkävijä. Tarjoamme vastuullisia ja kestäviä ratkaisuita yli 2,8 miljoonalle kuluttaja-, yritys- ja julkishallinnon asiakkaallemme päämarkkina-alueellamme Suomessa ja Virossa, sekä kansainvälisesti yli 100 maassa. Suomessa Elisa on tietoliikennepalveluiden markkinajohtaja, kansainvälisesti yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Vodafone ja Tele2. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Liikevaihto 2022 oli 2,1 miljardia euroa ja henkilöstöä 5 600 yli 20 maassa. Elisa on hiilineutraali yhtiö. elisa.fi