Elisan yritysverkko yhdistää AFRYn projektitoimistoja Suomessa ja ulkomailla – yhteistyössä mukana Ericsson ja Versa Networks

Elisa tuottaa ohjelmisto-ohjattuja yritysverkkoja (SD-WAN, Software Defined Wide Area Network) useiden tunnettujen teknologiatoimittajien kanssa. Yksi esimerkki näistä on Ericssonin ja Versa Networksin kanssa toteutettu ratkaisu, jonka avulla AFRYn (ent. Pöyry) työntekijät pääsevät käyttämään yritysverkon palveluita projektitoimistoissa ympäri maailmaa. AFRY käyttää SD-WAN -tekniikkaa osassa yritysverkkoaan, ja kokee ohjelmisto-ohjattavan verkon vastaavan hyvin yrityksen tarpeisiin Suomessa ja ulkomailla.

Yritysten valtakunnallisissa ja kansainvälisissä yritysverkoissa siirrytään parhaillaan kohti ohjelmisto-ohjattavuutta, joka tekee verkoista ketterämpiä ja parantaa vianhallintamahdollisuuksia. Osana tätä kehitystä Elisa on perustanut Suomeen Versan Secure SD-WAN -tuotantoympäristön ja hankkinut siihen laite-, ohjelmisto- ja tukipalveluita Ericssonilta.

– Asiakkaidemme palvelut siirtyvät vauhdilla pilveen, ja yritysverkot tukevat tätä kehitystä. Yritysverkkojen osalta teemme yhteistyötä useiden kansainvälisten teknologiatoimittajien, kuten Ericssonin ja Versan kanssa. Ohjelmisto-ohjatuissa yritysverkoissa eri tekniikoiden ja eri operaattoreiden liittymiä voidaan yhdistää yhdeksi saumattomaksi kokonaisuudeksi. On hienoa nähdä, miten Elisan SD-WAN tukee AFRYn kansainvälistä liiketoimintaa, kertoo liiketoimintajohtaja Mika Railosalo Elisalta.

SD-WAN mahdollistaa verkon liikennevirtojen jakamisen älykkäästi ja sovellustietoisesti eri tietoliikenneliittymien kesken. Näin asiakasyritysten tietoliikenneratkaisut vastaavat päivittäin heidän liiketoimintansa tarpeisiin.

– Tämän päivän yritykset tarvitsevat liiketoimintaa tukevat joustavat ja luotettavat viestintäjärjestelmät. Secure SD-WAN -ratkaisuilla voidaan rakentaa jokaiseen liiketoimintaan soveltuva yritysverkko, jossa sovelluksen tunnistettavuus ja tietoliikenteen hallinta on rakennettu skaalautuvuuden näkökulmasta. Tarjoamalla Secure SD-WAN -ratkaisuja Elisalle mahdollistamme heidän jokaiselle asiakkaalleen parhaat ratkaisut heidän erityistarpeisiinsa, sanoo Ericssonin Pohjois- ja Keski-Euroopan digitaalipalvelujen johtaja Hans Mickelsson.

– Olemme kuluneen 12 kuukauden aikana vahvistaneet asemaamme maailman johtavien teleoperaattorien SD WAN -teknologiatoimittajana ja olemme tyytyväisiä, että Elisa on liittynyt tähän joukkoon. Uskomme, että Elisan vahva asema sekä Suomessa että kansainvälisillä yritysverkkomarkkinoilla antaa hyvän pohjan SD-WAN -palveluiden kasvulle, sanoo Versa Networksin CMO Michael Wood.

SD-WAN takaa ketterän yritysverkon AFRYn toimistoissa Suomessa ja ulkomailla

Yksi Elisan ensimmäisiä asiakastoteutuksia Versa Networksin tekniikalla tehtiin AFRYlle (ent. Pöyry), joka käyttää SD WAN -tekniikkaa osassa yritysverkkoaan.

– Olemme projektiorganisaatio, jolloin verkon muunneltavuus ja toimitusten ketteryys ovat meille keskeisiä laatukriteereitä. Projektitoimistomme sijaitsevat ajoittain asiakkaidemme tiloissa sekä kotimaassa että ulkomailla. Elisan SD-WAN mahdollistaa kaikkien yritysverkkomme palveluiden saamisen myös näissä projektitoimistoissa työskentelevien työntekijöidemme ulottuville. Lisäksi arvostamme sitä, että SD-WAN tarjoaa erinomaisen näkyvyyden verkon tilaan ja mahdollistaa dynaamisen liikennevirtojen ohjaamisen optimaalisella tavalla. Kokemuksemme Elisa SD-WAN:ista ovat olleet myönteisiä sekä kotimaassa että kansainvälisessä mittakaavassa, sanoo AFRYn IT Service Delivery Manager Jani Ekholm.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj