Elokuun myydyimmät puhelimet – 5G-puhelin nousi ensimmäisen kerran kärkeen

Älypuhelinten markkinassa on nähty historiallinen käänne, kun OnePlus Nord 5G nousi elokuun myydyimmäksi puhelimeksi. Kuluttajien kiinnostus 5G-puhelimia kohtaan kasvaa ja samaan aikaan 5G-verkon rakentaminen etenee Telialla vauhdikkaasti. Samsung ja Apple olivat myydyimpien puhelinten listalla peräti neljällä puhelinmallillaan. Älykelloissa kävivät parhaiten kaupaksi eSIM-yhteydellä varustetut mallit.

”5G-laitteiden valikoima laajenee jatkuvasti, eikä kyseessä ole enää vain kalleimpien puhelinten ominaisuus. Tämä näkyy selvästi kuluttajien käyttäytymisessä, sillä 5G-laitteiden myynti on huomattavassa kasvussa. Ensimmäistä kertaa 5G-puhelin oli kuukauden myydyin puhelinmalli Telialla, kun OnePlus Nord 5G otti kärkipaikan”, Telia Finlandin laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen kertoo. 

”Laitemyynti on sujunut kokonaisuudessaan erinomaisesti elokuun aikana ja koulujen alku näkyy etenkin tietokoneiden myynnissä, jossa tehtiin uusia ennätyksiä”, Vuorinen hehkuttaa.

Älykellojen myynnissä näkyy kuluttajien kiinnostus eSIM-ominaisuudella varustettuihin kelloihin. Myydyin kello oli elokuussa Apple Watch 5 GPS + Cellular, jonka perään sijoittui kaksi Samsungin 4G-yhteydellä varustettua mallia.

”Älykellojen myynnissä on näkynyt pitkään, että kelloihin halutaan erillinen liittymä, joka tuo lisää mahdollisuuksia yhteydenpitoon ja sovellusten käyttämiseen. Samsungin uutuuskello Galaxy Watch 3 nousi heti myydyimpien listalle”, kertoo Jussi Vuorinen.

Yrityspuolen myydyimpien puhelimien listalla on peräti kuusi Samsungin puhelinmallia, joista kärkipaikalla jatkaa heinäkuun tapaan Samsung Galaxy A40. 

5G-verkkoa laajennetaan vauhdilla ja kierrätyslaitteiden kysyntä kasvaa

Telia rakentaa 5G-verkkoa laajasti ympäri Suomea ja uusia tukiasemia tulee jatkuvasti lisää.

”Kesän aktiivisen rakennustyön ansiosta Telian 5G toimii jo 30 paikkakunnalla. Syksyn aikana verkon peitto laajenee edelleen ja 5G viedään uusille alueille. Tämä tarjoaa 5G-puhelimen ja liittymän omistajille parempia käyttömahdollisuuksia”, Jussi Vuorinen taustoittaa.

Kuluttajia kiinnostavat yhä enemmän ympäristöystävälliset valinnat omissa hankinnoissaan. Tähän tarpeeseen on lanseerattu Recycled-kierrätyspuhelimet, joiden saatavuus laajeni elokuun aikana kaikkiin Telia-kauppoihin sekä verkkokauppaan.

”Kierrätyspuhelimien myynti on kasvanut moninkertaiseksi vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Tulemme edelleen laajentamaan valikoimaa kattamaan useampia puhelinmalleja tulevan vuoden aikana”, Vuorinen sanoo.

Elokuun myydyimmät puhelimet kuluttajille (suluissa heinäkuun sijoitus)

(-) OnePlus Nord 5G
(1) Samsung Galaxy A20e
(-) Samsung Galaxy S10
(3) Apple iPhone 11
(4) Apple iPhone SE (2020)
(8) Apple iPhone 7
(9) Apple iPhone 11 Pro
(6) Samsung Galaxy A71
(-) Samsung Galaxy A51
(2) Huawei P Smart 2019

 Elokuun myydyimmät älykellot kuluttajille (suluissa heinäkuun sijoitus)

(5) Apple Watch Series 5 GPS + Cellular
(-) Samsung Galaxy Watch 4G
(7) Huawei Watch GT 2
(-) Samsung Galaxy Watch 3 4G
(6) Honor Watch Magic 2
(4) Polar Unite
(-) Garmin Vivoactive 4
(2) Samsung Galaxy Watch Active 2 4G
(-) Polar Ignite
(9) Garmin Vivomove 3S Sport

 Elokuun myydyimmät puhelimet yrityksille (suluissa heinäkuun sijoitus)

(1)   Samsung Galaxy A40
(3)   Apple iPhone SE (2020)
(4)   Apple iPhone 11
(5)   Samsung Galaxy A20e
(2)   Nokia 7.2
(6)   Samsung Galaxy A51
(10) Samsung Galaxy A71
(8)   Samsung Galaxy Xcover 4S
(7)   Apple iPhone 11 Pro
(-)    Samsung Galaxy S10e

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4000 työntekijää ja 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 9,8 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.