Elokuussa suurta liikehdintää puhelinkaupassa – Kolmen kisaan uusi kirittäjä

Elokuun kännyköiden myyntilistalla taistelivat tutut kilpakumppanit, mutta joukkoon hyppäsi myös uusi tulokas. Kymmenen myydyimmän puhelimen joukosta löytyi yksi iPhone sekä kolme OnePlussan ja viisi Samsungin puhelinta. Kolmen valmistajan kiivaaseen kamppailuun otti osaa elokuussa myös Xiaomi. 5G-puhelimia on 60 prosenttia myydyistä puhelimista.

”Lista jakaantui elokuussa yllättäen neljän toimijan kesken. Vaikuttaa siltä, että suomalaisilla on useita brändisuosikkeja puhelinvalmistajissa. Lisäksi listalle nousi viisi mallia, joita ei ollut heinäkuun listalla, joten aikamoiset puhelimenvaihtoviikot ovat kyllä elokuussa olleet käynnissä”, kertoo Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

Elokuu on jo pitkään ollut Telialla vuoden toiseksi tärkein laitesesonki Black Fridaysta alkavan joulusesongin jälkeen.

”Kouluihin palanneet lapset ja töihin palanneet aikuiset siivittivät myynnin huomattavaan kasvuun tänäkin vuonna. Lasten ensipuhelimia kysytään aina jo toukokuusta alkaen, ja niiden myynti kiihtyy koulujen alkamisen myötä”, Saranpää jatkaa.

Elokuu oli myös Telia Recycled -kierrätyspuhelimien kulta-aikaa, sillä niiden myynti kasvoi heinäkuusta peräti 70 prosenttia.

60 prosenttia myydyistä puhelimista 5G-luureja

Elokuussa 60 prosenttia myydyistä puhelimista oli 5G-puhelimia.

”Kyllä asiakkaat nykyään varmistavat, että onhan laite 5G-kyvykäs. Samalla, kun vaihdetaan 5G-puhelimeen, päivitetään innokkaasti myös 5G-liittymään”, Markku Saranpää kertoo.

Telian Nokian kanssa rakentama 5G-verkko on jo 2,6 miljoonan suomalaisen saatavilla. 5G-väestöpeitto on noussut suurimmissa kaupungeissa jo 80 % tasolle. Rakentamisvauhti kiihtyy syksyllä, kun rakentaminen on käynnistynyt Suomen Yhteisverkon alueella Pohjois- ja Itä-Suomessa.

Elokuun myydyimmät puhelimet, kuluttajat

1(1)       OnePlus Nord N100       
2(2)       Apple iPhone 12 5G       
3(3)       OnePlus Nord 5G           
4(5)       Samsung Galaxy A21s   
5(-)        OnePlus Nord 2 5G        
6(-)        Samsung Galaxy A52     
7(7)       Samsung Galaxy A52 5G              
8(-)        Samsung Galaxy S20 FE 5G             
9(-)        Samsung Galaxy A22 5G              
10(-)      Xiaomi Redmi 9C            

Elokuun myydyimmät puhelimet, yritykset

1 (4)      Samsung Galaxy A52 5G
2 (1)      Apple iPhone 11
3 (7)      Samsung Galaxy A32 LTE
4 (5)      Samsung Galaxy A32 5G
5 (6)      Apple iPhone SE
6 (-)       Samsung Galaxy Xcover 5
7 (3)      Samsung Galaxy A21s
8 (10)    Apple iPhone 12 5G
9 (-)       Samsung Galaxy A52 LTE
10 (9)    Apple iPhone 12 Mini 5G

Uusimmat tiedotteet ja artikkelit löydät uutishuoneeltamme: www.telia.fi/medialle

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4400 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.