Ennätysmäärä 5G-puhelimia rynnisti toukokuussa puhelinten myyntilistalle

Toukokuu oli 5G-puhelinten menestyskulkua kännyköiden myyntilistalla. Kymmenen myydyimmän puhelimen joukosta löytyi peräti seitsemän 5G-puhelinta.

”Kyllä suomalaiset ovat nyt selvästi ottaneet 5G:n omakseen. Tämä näkyy sekä 5G-puhelinten että 5G-liittymien kiihtyvissä myyntimäärissä. 5G-rakentaminen on edennyt vauhdikkaasti ympäri Suomen ja Telian 5G-verkko on jo yli kahden miljoonan suomalaisen saatavilla”, Telian laiteliiketoiminnan johtajana kesäkuun alussa aloittanut Markku Saranpää kertoo.

Suosituin 5G-puhelin oli toukokuussa Apple iPhone 12 5G.

Uusimman teknologian puhelinten lisäksi kierrätetyt Recycled-puhelimet kiinnostavat selvästi aiempaa enemmän.

”Nyt kun kierrätyspuhelimien valikoima ja saatavuus on laajentunut, seuraan mielenkiinnolla, milloin jokin Recycled-malli nousee kuukauden myydyimpien puhelinten joukkoon”, Saranpää sanoo.

Tulossa: kännyköiden ekoluokitus

Kesäkuusta alkaen myös uusien puhelinten ympäristövaikutuksia on helpompi vertailla keskenään, sillä viisi eurooppalaista teleoperaattoria luo puhelimille niiden ympäristövaikutuksia mittaavan ekoluokituksen. Luokituksen tavoitteena on antaa ihmisille yhtenäistä, johdonmukaista ja läpinäkyvää tietoa älypuhelinten ympäristövaikutuksista. Telia on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa operaattori, joka tuo ekoluokituksen Suomeen.

Puhelimen ekoluokituksesta kertoo fyysinen tai digitaalinen Eco Rating -merkintä, jossa näkyvät laitteen saamat pisteet. Ensimmäiset ekoluokitukset saapuvat Telian verkkokauppaan kesäkuussa.

5/2021, myydyimmät puhelimet, kuluttajat

1 (3)      OnePlus Nord N100
2 (2)      Apple iPhone 12 5G
3 (-)       Samsung Galaxy A21s
4 (-)       Samsung Galaxy A32 5G
5 (5)      Samsung Galaxy A42 5G
6 (6)      Samsung Galaxy A71
7 (-)       Apple iPhone 12 mini 5G
8 (-)       OnePlus 8 Pro 5G
9 (8)      Apple iPhone 12 Pro Max 5G
10 (-)     Apple iPhone 12 Pro 5G

5/2021, myydyimmät puhelimet, yritykset

1 (3)     Samsung Galaxy A32
2 (1)     Apple iPhone 11
3 (4)     Apple iPhone SE
4 (8)     Samsung Galaxy A52
5 (-)      HMD Nokia 8.3
6 (7)     Samsung Galaxy S20 FE
7 (5)     HMD Nokia 5.4
8 (6)     Samsung Galaxy A21s
9 (10)   Apple iPhone 12
10 (-)    Samsung Galaxy Xcover 5

Telia on viime vuosina kasvanut perinteisestä teleoperaattorista nykyaikaiseksi teknologia- ja mediayhtiöksi, joka tarjoaa laajan kirjon tietoliikenne-, it- ja digipalveluita miljoonille kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Telialla on Suomessa 4400 työntekijää ja yli neljä miljoonaa liittymäasiakasta. Tietoliikenneverkkoja Telia rakentaa Suomeen joka vuosi noin 200 miljoonalla eurolla.

Telia Finland on osa Telia Companya, joka toimii pääosin Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 8,5 miljardia euroa. Yhtiö on sitoutunut olemaan päästötön ja jätteetön koko arvoketjussaan tavarantoimittajista asiakkaisiin vuoteen 2030 mennessä.

Katso täältä, millainen yhtiö Telia on tänään Suomessa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa @teliafinland.