Ensimmäisen Nokia 5G -puhelimen ennakkomyynti alkaa tänään

Nokia 8.3 5G -puhelin on odotettu lisä Elisan laajaan 5G-laitevalikoimaan. Puhelimen kärkiominaisuutena on laadukas videokuvaus, jota nopea 5G-yhteys erityisesti tukee. Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 1,6 miljoonaa suomalaista ja Elisan 5G-laitevalikoima on markkinoiden laajin.

Suomen laajin 5G-valikoima kasvaa, kun Nokia 8.3 5G -puhelimen ennakkomyynti alkaa Elisalla tänään. Kyseessä on HMD Globalin ensimmäinen Nokia 5G -laite.

”Suomalaisten netin käyttö kasvaa jatkuvasti, joten tarve nopeammille yhteyksille on noussut. Esimerkiksi videopalveluiden arkipäiväistynyt käyttö vaatii nopeat yhteydet. Kasvatammekin koko ajan 5G-verkkoamme sekä tarjoamme laajan valikoiman 5G-laitteita. HMD Globalin uusi Nokia 5G-puhelin on paljon odotettu lisä valikoimaamme”, Ville Valkama, Elisan liiketoimintajohtaja kertoo.

Nokia 8.3 5G -uutuus on omiaan hyödyntämään 5G:n parhaat puolet. Puhelimen kärkiominaisuutena on videokuvaus sisäänrakennetuilla ZEISS-elokuvatehosteilla, PureView-nelikameralla sekä 4K-tarkkuudella. 5G mahdollistaa tiedostojen sujuvan jakamisen mobiiliverkossa.

”Viemme nyt Nokia-puhelimet aivan uudelle tasolle. Puhelimessa yhdistyy pohjoismainen muotoilu, laadukas videokuvausominaisuus sekä 5G:n nopeus. Laite on kaikin tavoin tulevaisuutta varten valmis”, toteaa Kati Tammi, laitevalmistaja HMD Globalin Country Manager, Finland.

Uutuuspuhelimen kuvausominaisuudet sopivat erityisen hyvin luontokuvaukseen.

”Olen päässyt ottamaan jo jonkin verran tuntumaa laitteen kuvausominaisuuksiin ja niihin on kyllä selvästi panostettu! Videokuvauksessa kiitosta saa elokuvatilan kuvanvakaus ja värimäärittelyn mahdollisuudet. Still-kuvissa taas olen tyytyväinen laajakulmalinssiin ja mahdollisuuteen saada kuvat raakamuodossa, jolloin pystyn hyödyntämään paremmin jälkikäsittelyä. 5G-yhteydellä kuvien siirto onnistui nopeasti vaikka keskeltä metsää”, sanoo HMD Globalin yhteistyökumppani, luontovalokuvaaja Konsta Punkka, joka oli kuvaamassa uudella laitteella Kuusamossa elokuun lopulla. 

Elisan 5G-verkon alueella asuu jo 30 % suomalaisista ja verkko laajenee jatkuvasti.

”Haluamme lisätä 5G:n käyttöä Suomessa. Uskomme, että 5G:n suosio jatkaa kasvuaan varmasti verkon laajentuessa ja laitevalikoiman kasvaessa”, Valkama sanoo.

Nokia 8.3:n hinta Elisalla on 599 euroa ja laite on ennakkotilattavissa tästä päivästä alkaen. Laitteiden toimitukset alkavat 2.10.2020.

Mikä 5G?

  • Suomalaisten netinkäyttö mobiililaitteilla kasvaa koko ajan, mikä vaatii laajempaa kaistaa – netissä hoidetaan yhä useampia asioita ja älylaitteiden määrä kasvaa. 5G on jopa 10 kertaa nopeampi kuin aiemmat mobiiliverkkoteknologiat, se tarjoaa enemmän kaistaa ja pienemmän viiveen – eli yhä sujuvampaa netinkäyttöä useammalle samanaikaisesti. 5G:tä voi käyttää myös kodin nettinä, ja se sopii myös yrityksille.
  • 5G-laitteen ja 5G-liittymän yhdistelmällä pääsee nauttimaan 5G-verkon hyödyistä 5G-verkon peittoalueella. Keskimäärin 5G-kaistalla surffataan 300 megabitin keskinopeudella.
  • 5G tuo yrityksille myös mahdollisuuden luoda entistä tehokkaampia palveluita ja uusia ratkaisuja, joilla vauhdittaa omaa liiketoimintaa.
  • Elisa on 5G:n edelläkävijä – sen 5G-verkon alla asuu jo yli 1,6 miljoonaa suomalaista. Elisan 5G-verkko on saatavilla nyt jo noin 40 paikkakunnalla, ja verkko laajenee vauhdilla. Elisa tarjoaa Suomen laajimman valikoiman 5G-puhelimia sekä -reitittimiä.

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 1,84 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 900. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Vuoden 2020 aikana olemme hiilineutraali yhtiö. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj